Româncă din Italia, imobilizată într-un scaun cu rotile, nevoită să doarmă în gară după ce a fost maltratată de soț

O româncă în vârstă de 39 de ani trăiește o adevărată dramă la Pavia, fiind nevoită să doarmă în gară, deși suferă de anumite dezabilități care o constrâng să-și ducă zilele într-un scaun cu rotile.

Femeia a denunțat maltratările din partea soțului ei, cu care a locuit până acum câteva săptămâni, într-un imobil dezafectat de pe via Cascina Vela, din localitatea Scagliona, clădire care în trecut a fost un refugiu pentru persoanele fără adăpost, relatează La Provincia Pavese.

La sfârșitul lunii august, femeia a relatat că a fost bătută de soțul ei. Unii martori au sunat la 112, iar femeia a fost dusă la Spitalul San Matteo din Pavia. A stat acolo două zile, apoi a plecat și s-a întors alături de soț.

Pe 2 septembrie, însă, a fost luată din nou cu salvarea, într-o stare confuzională. Ea le-a spus atunci lucrătorilor sanitari că este în pericol pentru că cineva ar vrea să o omoare. A fost dusă din nou la Spitalul San Matteo, unde medicii au exclus că ar fi bolnavă psihic și, după tratamentul adecvat, femeia a fost externată.

De această dată, a hotărât să nu se mai întoarcă la Scagliona, alături de soțul său, dar singura posibilitate care i-a rămas este să doarmă în gară. Până acum, niciuna dintre instituțiile orașului (cazul a fost semnalat și la serviciile sociale din cadrul primăriei) nu a găsit o soluție adecvată la problema ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI