Româncă din Italia împușcată în față de vecinul italian cu o armă de vânătoare subacvatică. Este în stare foarte gravă

Un bărbat italian în vârstă de 60 de ani, Pasquale Serra, a fost arestat de carabinieri în localitatea Golfo Aranci din provincia Sassari, pe insula Sardegna, după ce a fost acuzat că a împușcat-o pe vecina sa, o femeie de naționalitate română.

Incidentul s-a petrecut vineri, 2 iunie 2023, în jurul orei 17:00, într-o clădire de pe strada Libertà, în centrul orașului, conform publicației locale Olbia Nuova.

Din motive încă în curs de investigare, femeia româncă s-a confruntat față în față cu agresorul ei, care era înarmat cu o armă de vânătoare subacvatică.

Potrivit publicației La Nuova Sardegna, victima se numește Petronela Codreanu și are 45 de ani.

petronela
Petronela Codreanu și soțul ei, Cosmin. Sursă foto: lanuovasardegna.it

Bărbatul a împușcat-o pe Petronela în față, în apropierea unui ochi, iar starea ei a fost considerată a fi foarte gravă de la bun început și a fost transportată cu elicopterul la spitalul din Sassari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Italian a opus rezistență față de carabinieri, care au sosit imediat la fața locului, baricadându-se în casă. El a fost încătușat și dus la cazarmă de oamenii legii numai după o rundă de negociere.

La fața locului au ajuns și pompierii deoarece, conform rapoartelor forțelor de ordine, bărbatul ar fi deschis buteliile de gaz din bucătărie, amenințând să detoneze clădirea, cu puțin timp înainte de a lovi-o pe conaționala noastră.

Captură de ecran din 2023-06-03 la 11.12.21
Locul în care s-a petrecut tragedia. Sursă foto: olbianuova.it

Fiul de 16 ani al femeii rănite, student la IPIA Olbia, a fost deosebit de afectat de acest eveniment dramatic.

„Am semnalat de mai multe ori instabilitatea acestui om, dar nimeni nu a acționat în protecția noastră”, a spus băiatul.

„Apartamentul în care locuim este în fața casei lui Serra”, a adăugat soțul româncei, un angajat al Hotelului Margherita din Golfo Aranci. Acesta avea mâinile și hainele pline de sânge, precizează sursa citată.

„El ținea ușa casei deschisă și vedeam o butelie de gaz cu un tub atașat. Am încercat să iau butelia, dar el a reacționat cu o armă subacvatică, un harpon, și a tras.

Glonțul nu m-a lovit, dar a lovit-o pe soția mea, care era în spatele meu. Din acel moment, nu am mai înțeles nimic. Am luat-o pe soția mea și am scos-o afară”, a mai spus soțul victimei.

Petronela a fost preluată în scurt timp de o ambulanță și a fost transportată la spitalul din Sassari cu elicopterul, unde a fost internată la secția de maxilo-facială.

La fața locului erau pete enorme de sânge. Zona a fost izolată pentru sutele de persoane care s-au apropiat pentru a afla ce s-a întâmplat.

Conaționala noastră, potrivit celor mai recente informații, este conștientă și din primele examinări nu pare să fi rămas cu leziuni cerebrale, deși prognosticul ei rămâne rezervat.

Femeii românce i s-ar fi diagnosticat o fractură a orbitei oculare drepte după impactul cu harponul, care a lovit-o la finalul unei dispute cu vecinul ei.

Pasquale Serra, acuzat de tentativă de omucidere, este acum închis în închisoarea Bancali, așteptând audierea de confirmare. Pușca și harponul au fost confiscate de autoritățile judiciare.