Badantă română din Italia internată în spital, a fost dată afară din casă și agresată de bătrânul pe care îl îngrijea

Un pensionar italian în vârstă de 91 de ani a fost arestat de carabinieri la Nichelino, lângă Torino, după ce a dat-o afară din casă pe badanta sa, o femeie de naționalitate română și a aruncat asupra ei cu toate obiectele pe care le-a avut la îndemână. La sosirea carabinierilor îngrijitoarea era rănită și aproape în stare de leșin, relatează La Repubblica.

Românca are 57 de ani și lucra de mai mult timp pentru bătrân „la fix”, adică locuia la domiciliul acestuia.

Vineri seară, 6 august, pensionarul a dat-o afară din casă ca pedeapsă. Potrivit lui, femeia nu îi respectase ordinele. Îngrijitoarea a cerut intervenția carabinierilor, dar apoi s-a răzgândit și temându-se probabil că angajatorul ei ar fi concediat-o a sunat din nou la 112 spunând că situația s-a rezolvat și că vrea să anuleze intervenția.

Carabinierul care a preluat cel de-al doilea apel a devenit însă suspect și a trimis oricum o patrulă la adresa respectivă. Când militarii au ajuns la apartament, au găsit ușa deschisă și cei doi în casă. Bătrânul aruncase asupra îngrijitoarei toate obiectele pe care le găsise la îndemână, iar femeia era la pământ, rănită și aproape leșinată.

A fost chemată de urgență ambulanța de la 118 și conaționala noastră a fost dusă la Spitalul Santa Croce din Moncalieri, unde se află și în prezent. Medicii au declarat că viața ei nu este în pericol, dar va trebui să mai rămână în spital pentru câteva zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pensionarul, pe de altă parte, a fost plasat în arest la domiciliu. Când îngrijitoarea va părăsi spitalul va putea locui o perioadă într-o unitate protejată pentru femei, victime ale violenței.