Româncă din Italia, lovită cu mașina de un șofer beat: „Sunt în viață printr-un miracol”

Oana Circeanu, o voluntară în vârstă de 41 de ani, de origine română, a fost grav rănită în timpul desfășurării cursei de alergare Monza-Resegone, în timp ce asigura ordinea la eveniment în calitate de membră a Asociației Naționale a Carabinierilor, secția Trezzo.

Incidentul a avut loc în Cernusco Lombardone, când toți alergătorii trecuseră și drumul era pe cale să fie redeschis traficului, relatează L’ eco di Bergamo.

1200-20240708193456 (1)
Oana Circeanu. Sursa foto: L’eco di Bergamo

Oana, rezidentă în Casirate din 2010, lucrează la Groppello di Cassano d’Adda. În acea seară, a fost lovită de o mașină condusă de un bărbat de 42 de ani, care ulterior a mai lovit și un ciclist, fără a se opri.

Bărbatul a fost găsit de forțele de ordine la Calco și a fost testat pozitiv pentru alcool, cu un nivel mult peste limita legală. Șoferul a fost denunțat și i s-a retras permisul de conducere.

Mărturia victimei

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În urma impactului, am suferit fracturi ale tibiei și peroneului de la piciorul stâng, patru coaste rupte și două vertebre fracturate, precum și o microfractură în apropierea urechii”, a declarat Oana Circeanu. „Bărbatul a spus că nu m-a văzut.”

Oana a subliniat frica trăită în acel moment, dar și speranța într-o recuperare rapidă, fiind conștientă de pericolul major pe care l-a evitat:

„Sunt în viață printr-un miracol, dar putea fi o tragedie de proporții. Am fost transportată cu elicopterul la spitalul din Varese, unde am stat o săptămână, primele două zile fiind în terapie intensivă.”

În prezent, Oana se află în convalescență la domiciliul ei din Casirate, fiind îngrijită de partenerul său, Michele Dossena, și asistată în probleme legale de avocatul Anc, Fabio Quadri.

Primarul localității, Mario Donadoni, i-a făcut o vizită pentru a o asigura de susținerea comunității:

„Am dus Oanei îmbrățișarea întregului sat și, când se va simți mai bine, o așteptăm la centrul civic pentru a participa la o ședință a consiliului local și pentru a ne povesti această experiență dramatică.”