Româncă din Italia, lovită în ochi cu un harpon de vecinul său. Cere o despăgubire de 900.000 de euro

În Golfo Aranci, localitate de pe insula Sardinia, o femeie româncă în vârstă de 43 de ani a fost victima unei agresiuni brutale pe data de 2 iunie 2023, în urma căreia a rămas aproape oarbă de ochiul drept.

Acum, avocata care o reprezintă a cerut o despăgubire de 900.000 de euro pentru daunele suferite, informează La Nuova Sardegna.

Totul s-a petrecut în timpul unui scandal între vecinii unui bloc de pe strada Libertà din localitatea menționată.

Petronela Codreanu a fost grav rănită la ochi de către vecinul ei, Pasquale Serra, în vârstă de 60 de ani. Bărbatul a lovit-o în ochiul drept cu un harpon lansat cu o armă subacvatică.

Cum s-au petrecut faptele

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În seara incidentului, o dispută violentă a izbucnit între vecini. Pasquale Serra a intrat în apartamentul său, a deschis butelia de gaz, lăsând tubul în afara ușii.

Soțul Petronelei, care locuia pe același palier, a încercat să intre în casa italianului pentru a preveni o posibilă explozie.

În urma altercației, Pasquale Serra a scos o armă folosită la vânătoarea subacvatică sau pentru pescuitul sportiv sub apă și a tras cu ea ratându-l pe vecin, dar lovit-o pe Petronela, care se afla în spatele soțului ei.

Harponul s-a înfipt deasupra ochiului drept al femeii. Serra a susținut întotdeauna că a fost atacat și că s-a apărat.

El este acuzat de tentativă de omor și urmează să fie supus unui control psihiatric pentru a se stabili dacă era conștient de faptele sale în momentul agresiunii.

Într-o ședință a procesului, din 12 decembrie, Petronela, care a fost prezentă în sala de judecată, s-a constituit parte civilă, reprezentată de avocata Cristina Mela.

Ea a solicitat o despăgubire de 900.000 de euro, dat fiind că a suferit leziuni grave la ochi, provocându-i orbire aproape completă și o invaliditate de 85%.

petronela (1)
Petronela Codreanu. Sursa foto: La Nuova Sardegna

Pasquale Serra, apărat de avocații Pietro Carzedda și Antonia Mele. Controlul psihiatric urmează să determine dacă inculpatul era capabil să înțeleagă și să-și dorească acțiunile sale la momentul faptei și dacă poate participa în mod conștient la proces.

Pe 9 ianuarie, judecătorul va desemna un expert pentru acest control.