Româncă din Italia, mamă a doi copii, răpusă de COVID după trei săptămâni de luptă cu infecția

O mamă de origine română din Italia, rezidentă cu soțul și cei doi copii la Montesilvano, în provincia Pescara din Abruzzo, a murit în seara zilei de marți, 23 martie 2021, după trei săptămâni de luptă împotriva infecției cu COVID-19. Conaționala noastră și soțul ei fuseseră infectați amândoi, dar organismul femeii n-a rezistat complicațiilor provocate de virus, informează ziarul local Il Centro.

Originară din Adjud, dar stabilită de mulți ani în Italia, Valerica Cozma Jitaru avea numai 42 de ani și în urmă cu circa trei săptămâni medicii au internat-o în spitalul din Pescara cu simptome grave COVID-19. Potrivit sursei citate, femeia fusese infectată la începutul acestei luni, la fel cum a fost infectat și soțul acesteia, Teo.

„Este cea mai tânără victimă înregistrată până acum la Montesilvano, localitate care se află în prezent în zona roșie”, scrie ziarul italian.

Durerea este de nedescris în rândul persoanelor apropiate, care și-au exprimat regretele pe paginile de socializare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dumnezeu să te aibă sub aripa lui, că ești un înger bun și drag. Te iubesc mult, draga mea nepoată”, a scris Gina pe Facebook.

Tot de pe Facebook aflăm că în urmă cu numai 4 luni, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Valeria și-a pierdut ea însăși mama. Nu știm, însă, dacă moartea mamei sale a fost provocată tot de noul coronavirus.

Potrivit ziarului Il Centro, slujba religioasă pentru funeralii se va ține sâmbătă, la ora 9:30, la biserica Sant’Antonio din Montesilvano. Sicriul va fi apoi incinerat la ora 16:00, la crematoriul din via D’Antona, mai precizează sursa italiană.

Distribuie acest articol