Româncă din Italia: Merg la vot pentru că îmi plânge inima să văd cum ni se distruge țara

În ziua de duminică, 26 mai 2019, europenii vor vota asupra componenței noului Parlament European. Acesta este momentul în care îți poți face vocea auzită, este ziua când poți lua atitudine și demonstra că ești cetățean european și că votul tău contează. Europa ne aparține tuturor, iar participarea la vot este primul pas prin care poți să contribui la dezvoltarea democrației europene.

Fiecare dintre noi are motivele sale de a merge la vot, iar noi așteptăm să ni le împărtășiți, poate astfel vom convinge și pe alții că biletul pe care îl vom introduce în urna de vot este singura noastră armă și singurul mod în care putem schimba ceva. Arma democratică a poporului! Să o folosim în modul pașnic pentru care a fost inventată și să decidem pe cine trimitem să ne reprezinte interesele. Votul este liber, fiecare dintre noi poate decide pentru el însuși, dar prezența la urnele de vot face diferența și este cel mai important aspect.

De ce se va prezenta la vot pe 26 mai ne-a scris Olimpia, care trăiește de mulți ani în Italia, dar continuă să observe și să fie la curent cu tot ce se întâmplă în țară:

„Sunt Olimpia Chelaru, am 50 de ani, sunt în Italia de 20, la Montecatini Terme.
Da, merg la vot, pentru că văd riscul scoaterii României din UE. Îmi plânge inima de aici, de departe, când văd cu câtă ușurință distrug politicienii de la conducere țara, cu câtă nepăsare tratează poporul, cum distrug justiția, învățământul, sănătatea, cum împiedică crearea infrastructurii, cum ne vând la străini resursele naturale mai mult pe nimic!
Am speranța că românii sunt inteligenți și măcar acum vor lua atitudine. Pe 26 mai, eu votez!”

Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe 26 mai, ia-ți pașaportul sau cartea de identitate, prezintă-te la cea mai apropiată secție de vot și decide cine va primi aceste funcții.

Pentru tine, pentru copiii tăi, pentru țara ta!

Lista secțiilor de votare din Italia la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20