Româncă din Italia moare după mai multe zile de agonie: „M-au bătut doi bărbați”. Polițiștii sunt convinși că a mințit

O femeie în vârstă de 40 de ani a murit vineri, 15 ianuarie, într-un spital din Roma, după ce timp de două săptămâni s-a zbătut între viață și moarte. În momentul internării a declarat că a fost bătută și agresată sexual de doi bărbați, dar medicii și carabinierii italieni sunt de părere că femeia a fost supusă violențelor chiar de soțul său, pe care l-a apărat până în ultima clipă a vieții, scrie Il Messaggero.

Autoritățile au deschis o anchetă în cazul femeii românce care locuia în cartierul Tomba di Nerone și lucra ca îngrijitoare de bătrâni, deoarece sunt convinse că nu a spus adevărul. Ea nu s-a prezentat la spital imediat după agresiune, ci la câteva zile distanță, când a văzut că se simte din ce în ce mai rău.

În momentul internării la spital, cu un fir de voce, a povestit că a fost bătută și violată în ajunul Anului Nou, de doi bărbați pe care nu îi cunoștea,.

„Doi bărbați m-au atacat. M-au bătut și voiau să mă violeze, am încercat să mă apăr, dar degeaba. Eram la muncă. Erau români ca și mine, dar mai mult de atât nu știu să vă spun, nu-i cunoșteam.” Au fost ultimele sale cuvinte, înainte de a intra în comă. Ieri, după ce medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, femeia a decedat.

Urmele de pe corp și în special cele de pe abdomen, din zona ficatului, l-au determinat pe procuror, informat de medici și anchetatori, să deschidă o anchetă pentru crimă. Doi medici legali vor avea astăzi sarcina să determine cauza morții, după ce vor efectua autopsia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia română a mai fost victima violențelor soțului său, iar autoritățile italiene sunt la cunoștința acestui fapt. În luna iulie a anului trecut vecinii celor doi au chemat carabinierii deoarece din apartamentul lor se auzeau țipete și zgomote suspecte. Agenții secției de poliție Flaminio s-au prezentat la domiciliul familiei de români, iar femeia a făcut tot posibilul să minimizeze faptele. Ea a declarat atunci că s-a certat cu soțul, dar nu a fost nimic grav, doar certuri „de rutină”, care fac parte din viața oricărui cuplu. „De câteva ori, în timp ce era puțin beat, mi-a dat câte o palmă – a spus ea polițiștilor – dar se mai întâmplă. Nimic grav, stați liniștiți.”

Procesul verbal a fost oricum întocmit și numele soțului său a ajuns în registrul persoanelor suspectate de violență în familie. Bănuielile anchetatorilor se îndreaptă acum, firesc, spre partenerul de viață al femeii, spre cel pe care a încercat să-l apere până în ultima clipă a vieții sale.