Româncă din Italia, moartă după o grea suferință. Dana era mama unui copil de numai 2 anișori

Durerea pe care Dana Patelea, româncă rezidentă la Strambino, în provincia Torino, a lăsat-o în urma sa este una imensă, la numai 34 de ani i-a fost descoperită o boală incurabilă care a răpus-o și a luat-o de lângă cei dragi.

Conform publicației La Sentinella del Canavese, slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul Marian Preda, luni, 19 iulie, în biserica „San Leontie della Radauti di San Bernardo”, unde rudele, prietenii și cunoscuții s-au adunat să-și ia rămas bun de la Dănuța înainte de a fi înmormântată în cimitirul din Strambino.

Tânăra femeie era căsătorită și mama unui băiețel de numai 2 anișori. Cu numai o lună de zile în urmă i-a fost descoperit un cancer la ficat și intestin. Soțul său, Sorin Acsinte, în vârstă de 35 de ani, a povestit că Dănuța a avut primele dureri la începutul lunii iunie și a fost internată la spitalul din Ivrea.

După ce i-a fost diagnosticată boala a fost transferată la IRCCS Candiolo, un centru de cercetare și tratament oncologic din Torino. Dar, pentru tânăra mamă și soție a fost prea târziu. Boala grea care a ieșit la iveală doar când nu s-a mai putut face nimic a măcinat-o fără milă și i-a luat viața după o lună de grea suferință.

Cu numai o zi înainte de a muri, Dana a cerut să fie dusă acasă. Și-a dat sufletul înconjurată de iubirea și afecțiunea celor dragi, de regretul unei întregi comunități de oameni care au rămas înmărmuriți la vestea morții sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dănuța Patelea (căsătorită Acsinte) era originară din Tulcea și a venit în Italia cu 20 de ani în urmă, când era abia adolescentă. Nu era singură, împreună cu ea în peninsulă s-au transferat sora Paula, care în 2009 a deschis magazinul cu produse românești din Viale Stazione, fratele Valentin și părinții Evdochia și Nicușor.

Cu trei ani în urmă s-a căsătorit cu Sorin, iar nașterea micuțului Ștefan a fost prilej de mare bucurie în familia lor. Destinul nemilos nu i-a lăsat să se bucure însă prea mult timp de fericirea pe care și-o clădeau zi după zi.

„Dumnezeu să o ierte, iar vouă să vă dea Dumnezeu putere să treceți peste această mare durere!”, este unul din mesajele adresate familiei pe rețelele de socializare.

„Drum lin, Dănuța!”, a mai scris cineva.