Româncă din Italia, moartă după o grea suferință. Dana era mama unui copil de numai 2 anișori

Durerea pe care Dana Patelea, româncă rezidentă la Strambino, în provincia Torino, a lăsat-o în urma sa este una imensă, la numai 34 de ani i-a fost descoperită o boală incurabilă care a răpus-o și a luat-o de lângă cei dragi.

Conform publicației La Sentinella del Canavese, slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul Marian Preda, luni, 19 iulie, în biserica „San Leontie della Radauti di San Bernardo”, unde rudele, prietenii și cunoscuții s-au adunat să-și ia rămas bun de la Dănuța înainte de a fi înmormântată în cimitirul din Strambino.

Tânăra femeie era căsătorită și mama unui băiețel de numai 2 anișori. Cu numai o lună de zile în urmă i-a fost descoperit un cancer la ficat și intestin. Soțul său, Sorin Acsinte, în vârstă de 35 de ani, a povestit că Dănuța a avut primele dureri la începutul lunii iunie și a fost internată la spitalul din Ivrea.

După ce i-a fost diagnosticată boala a fost transferată la IRCCS Candiolo, un centru de cercetare și tratament oncologic din Torino. Dar, pentru tânăra mamă și soție a fost prea târziu. Boala grea care a ieșit la iveală doar când nu s-a mai putut face nimic a măcinat-o fără milă și i-a luat viața după o lună de grea suferință.

Cu numai o zi înainte de a muri, Dana a cerut să fie dusă acasă. Și-a dat sufletul înconjurată de iubirea și afecțiunea celor dragi, de regretul unei întregi comunități de oameni care au rămas înmărmuriți la vestea morții sale.

- Continuarea articolului după publicitate -

Dănuța Patelea (căsătorită Acsinte) era originară din Tulcea și a venit în Italia cu 20 de ani în urmă, când era abia adolescentă. Nu era singură, împreună cu ea în peninsulă s-au transferat sora Paula, care în 2009 a deschis magazinul cu produse românești din Viale Stazione, fratele Valentin și părinții Evdochia și Nicușor.

Cu trei ani în urmă s-a căsătorit cu Sorin, iar nașterea micuțului Ștefan a fost prilej de mare bucurie în familia lor. Destinul nemilos nu i-a lăsat să se bucure însă prea mult timp de fericirea pe care și-o clădeau zi după zi.

„Dumnezeu să o ierte, iar vouă să vă dea Dumnezeu putere să treceți peste această mare durere!”, este unul din mesajele adresate familiei pe rețelele de socializare.

„Drum lin, Dănuța!”, a mai scris cineva.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos