Româncă din Italia nevoită să înapoieze statului 3 200 de euro obținuți din venitul de cetățenie

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 38 de ani, a fost denunțată Autorității Judiciare de către carabinierii din Crema pentru primirea necuvenită a venitului de cetățenie timp de nouă luni de zile. Prejudiciul depășește suma de 3.200 de euro.

Ancheta carabinierilor din Crema (localitate situată în nordul provinciei Cremona, în regiunea Lombardia) s-a desfășurat printr-o analiză minuțioasă a situației familiale și a veniturilor româncei.

Investigația efectuată a dovedit faptul că femeia a continuat să primească venitul de cetățenie timp de nouă luni, în ciuda obligației de a comunica modificările veniturilor sau bunurilor sale, inclusiv cele ale concubinilor, precum și accesarea serviciilor sociale acordate de stat și scăderea resurselor economice importante, destinate celor care se află efectiv în condiții de necesitate și nevoie.

Potrivit anchetatorilor, românca a furnizat informații false cu privire la componența familiei sale, indicându-se ca fiind singura componentă, în timp ce ea a avut mai mulți concubini în acest timp, relatează Crema Oggi.

De asemenea, femeia a mai declarat faptul că nu deține proprietăți imobiliare când, în realitate, chiar deține așa ceva și, în plus, a omis să spună că două persoane din familie dețin mai multe vehicule și sunt proprietari ai unor întreprinderi individuale cu venituri medii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, doi dintre concubinii femeii au încasat și ei în mod nejustificat veniturile de cetățenie în perioada 2019-2020, plata acestora fiind întreruptă din cauza lipsei cerințelor de rezidență și pentru că aceștia au depus documente de venit neconforme.

Carabinierii au constatat faptul că documentele prezentate de româncă pentru obținerea venitului de cetățenie sunt bazate pe declarații pe proprie răspundere false. Totuși, timp de nouă luni de zile, aceasta a primit subvenția acordată de stat, prejudiciul ajungând la o sumă totală ce depășește 3.200 de euro.

În consecință, carabinierii au denunțat-o pe tânăra femeie la Autoritatea Judiciară și au informat INPS (Institutul Național de Securitate Socială) din Cremona, pentru declanșarea revocării beneficiului acordat și pentru recuperarea sumelor necuvenite.