O româncă din Italia, obligată să stea în carantină, călătorea liniștită cu trenul. Femeia riscă acum să ajungă la închisoare

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 37 de ani și depistată cu COVID-19, a fost găsită de agenții de la poliția feroviară din Perugia în timp ce călătorea liniștită cu un tren regional, în ciuda faptului că era obligată prin lege să stea acasă, în carantină. Femeia riscă acum să ajungă la închisoare sau să primească o amendă uriașă.

Femeia română a fost surprinsă de polițiștii italieni călătorind cu trenul pe linia Terni-Terontola, în regiunea Umbria, iar în urma identificării acesteia au observat că era înregistrată în baza de date a Poliției de Stat din Italia ca având „interdicție absolută de a părăsi domiciliul deoarece este pozitivă pentru COVID-19”. Agenții de la poliția feroviară au activat imediat protocolul de siguranță pentru aceste cazuri, izolând-o pe femeie într-o încăpere din vagon, apoi au solicitat o ambulanță care a transportat-o ulterior pe româncă la locuința ei.

Potrivit ziarului Il Mattino, femeia purta mască de protecție, dar asta nu i-a împiedicat pe polițiști să o denunțe pentru nerespectarea legii. Aceasta riscă acum o pedeapsă între 1 an și 5 ani de închisoare, conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății din Italia. Dacă infracțiunea comisă de femeia română nu va duce la rănirea altor persoane, totuși, aceasta riscă o pedeapsă mai mică precum închisoare de la 3 luni la 18 luni sau amendă între 500 și 5.000 de euro.

Ceilalți pasageri care se aflau în același vagon au fost identificați, de asemenea, și mutați în altă parte, iar vagonul respectiv a fost dezinfectat de personal specializat.