Româncă din Italia, patroana unei spălătorii auto, exploata muncitori la negru. Amendată cu 2.500 de euro

Patroana unei spălătorii auto situată în localitatea italiană Ancona, din regiunea Marche, a ajuns în atenția autorităților locale după ce a fost descoperită că exploata muncitori la negru în activitatea sa.

Potrivit publicației locale Ancona Today, ancheta inspectoratului local de muncă a început după ce forțele de ordine au arestat un hoț care dădea spargeri în apartamente și care avea la activ trei tentative de furt și o lovitură reușită într-o casă de pe via Tronto.

Infractorul le-a spus apoi anchetatorilor că lucrează la o spălătorie auto de pe via Flaminia din Ancona, ceea ce a dus la o ulterioară anchetă deschisă de inspectorii de muncă, cu scopul de a depista eventuale nereguli.

Inspectorii au descoperit apoi că spălătoria auto era gestionată de o româncă în vârstă de 42 de ani care exploata, prin muncă la negru, doi cetățeni egipteni.

Autoritățile locale au suspendat imediat activitatea româncei și au amendat-o pe aceasta cu 2.500 de euro. Pentru a putea deschide din nou spălătoria, conaționala noastră este obligată să-i angajeze cu forme legale pe cei doi lucrători.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul