Româncă din Italia pozitivă la coronavirus riscă până la 5 ani de închisoare fiindcă nu a respectat carantina

O femeie română din Italia care  fost supusă măsurii de carantină la domiciliu după ce a fost diagnosticată cu COVID-19 riscă o pedeapsă între 1 și 5 ani de închisoare după ce a părăsit locuința și a refuzat să se întoarcă sau să spună autorităților unde se află.

Potrivit Il Vostro Giornale, primul test efectuat pentru coronavirus asupra româncei a rezultat pozitiv și, în data de 20 mai 2020, aceasta a fost supusă măsurii de carantină la domiciliul său din localitatea Vado Ligure, provincia Savona. Când un medic desemnat de ASL s-a deplasat însă la domiciliul femeii pentru a efectua un al doilea test, aceasta era de negăsit.

Contactată telefonic atât de medic, cât și de carabinieri, femeia română nu numai că a refuzat să se întoarcă la domiciliul său pentru a continua perioada obligatorie de carantină, dar a refuzat de asemenea să le spună acestora unde se află. În cele din urmă, carabinierii au reușit să-i dea de urmă și a fost denunțată pentru violarea carantinei.

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătății din Italia, „încălcarea intenționată a interdicției absolute din partea persoanelor supuse carantinei de a părăsi domiciliul pentru că au fost diagnosticate pozitiv pentru virus se pedepsește cu pedeapsa menționată la articolul 452, primul paragraf, nr. 2, din Codul Penal (închisoare de la unu la cinci ani).”