Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri care au pătruns în local și s-au servit singuri cu bere

O româncă din Sant’Angelo in Pontano, provincia Macerata (Marche), care gestionează un bar din localitate, a trăit recent o întâmplare impresionantă și a decis să o facă publică. După ce a uitat din greșeală să încuie ușa barului, în noaptea de vineri spre sâmbătă, trei tineri au intrat în bar crezând că e deschis. Neprimind niciun răspuns atunci când au chemat barmanul, s-au servit singuri cu bere, după care au lăsat pe tejghea banii și un bilet pe care au scris: „Am servit două beri Peroni, vă lăsăm aici banii pentru ele”. Un gest onest pe care românca a considerat că trebuie să-l facă public și promite celor trei să le facă cinste atunci când vor trece din nou pe la barul respectiv, informează Cronache Maceratesi.

S-a întâmplat la „Bar Belvedere” din Piazza Angeletti, pe care Anca Nicoleta Scolareanu, o româncă în vârstă de 32 de ani, îl gestionează de un an și jumătate. Ea a povestit: „Sâmbătă dimineața, la ora 4.30, când am plecat acasă, am uitat să încui ușa barului. Pe la ora 6:30, fata care mă ajută trebuia să deschidă barul. A intrat și a găsit pe tejghea biletul și banii respectivi. M-a sunat și m-a întrebat dacă știu ceva în legătură cu asta, dar nu mi-am dat seama cine ar putea să fi fost. Am urmărit înregistrările camerelor video de supraveghere și am văzut cum, în jurul orei 5:00, trei tineri care credeau probabil că este încă deschis, au intrat, au luat din frigider două beri Peroni și au lăsat banii pe tejghea.”

Un gest care a uimit-o pe românca noastră. Ea nu i-a recunoscut pe cei trei tineri, dar intenționează să le mulțumească personal și promite că le va face cinste atunci când vor trece din nou pe la „Bar Belvedere”. Anca Nicoleta Scolareanu consideră că a fost un act de corectitudine și onestitate, băieții ar fi putut foarte bine ieși fără să plătească berile pentru că în bar nu se afla absolut nimeni. „Acest gest demonstrează că sunt și tineri demni de tot respectul. Puteau foarte bine lua berile și ieși fără să plătească sau chiar să mai facă și alte pagube. Pentru mine gestul lor a fost ca un cadou și, mai ales, un semn de respect pentru munca mea.

Anca a considerat că trebuie să facă publică această întâmplare tocmai pentru ca lumea să recapete încredere în tinerii de azi. Ea a ținut cu această ocazie să mulțumească tuturor celor care au ajutat-o și susținut-o să își deschidă acest bar: „Mulțumesc prietenilor care m-au ajutat să deschid acest bar, în acest sătuc, pe lângă frumusețea colinelor unde domină pacea și liniștea trăiesc persoane speciale, tineri cu principii și valori. Voiam să deschid acest bar încă înainte de cutremurul din 2016, dar seismul ne-a oprit planurile, apoi a urmat pandemia de Covid și abia după aceea am reușit. Ceea ce s-a întâmplat în zorii zilei de sâmbătă pentru a fost cadoul pentru primul an de activitate și respectul pentru multe ore de lucru în spatele tejghelei.”

Distribuie acest articol