Românca din Italia rănită după ce i-a explodat butelia în casă a murit

Femeia română internată în condiții deosebit de grave după ce luni, 4 mai, butelia din apartamentul său din Marino (Lazio) a explodat, nu a supraviețuit rănilor grave pe care le-a suferit în urma deflagrației. Virginica Simion avea arsuri pe 85% din suprafața corpului, după patru zilea murit la spitalul Sant’Eugenio din Roma.

Explozia a avut loc luni, la ora locală 19:55, pe via Giacomo Carissimi nr. 40, într-o clădire de trei etaje în care locuiau mai multe familii. Părți din clădire s-au prăbușit, iar Virginica Simion, o altă femeie italiancă și fetița celei din urmă au fost prinse sub dărâmături. Cele din urmă au suferit răni minore și au fost internate la spitalul din Frascati, iar conaționala noastră a fost transportată la spitalul din Roma.

Despre femeia română ne-a povestit mai multe surorile ei, Angelica și Viorica, ambele aflate la Roma:

Virginica Simion avea 53 de ani și era originară din Botoșani. Trăia în Italia de mai bine de 10 ani, unde a lucrat ca îngrijitoare de bătrâni, la curățenie și în restaurante la spălat vase. De două luni stătea acasă, forțată de măsurile de restricție impuse de guvernul italian în contextul pandemiei de coronavirus, dar am aflat că nici înainte de această perioadă nu avea prea mult de muncă. Pe lângă acest aspect, proprietarul apartamentului în care locuia i-a transmis recent că trebuia să lase locuința liberă și femeia încerca să își caute o altă casă.

Era văduvă, soțul i-a murit cu un an în urmă și Virginica locuia singură la Marino. Până luni, când scurgerea de gaze de la butelia pe care o folosea în micuțul ei apartament închiriat a provocat explozia care i-a pus capăt vieții. A doua zi după ce a fost internată, Viorica, sora ei, a fost chemată de medicul care i-a adus la cunoștință: „Sunt puține șanse să scape cu viață, are arsuri pe 85% din suprafața corpului, plus alte răni cauzate de tavanul care a căzut peste ea.” Virginica a murit în după amiaza zilei de vineri, în jurul orei 16:00.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cauza morții Virginicăi Simion se va stabili cu exactitate în urma autopsiei, iar cercetările privind explozia continuă, ne-a spus Viorica, sora ei.