Româncă din Italia refuză să poarte masca în supermarket, chiar și la insistențele carabinierilor. Amendată cu 400 de euro

O femeie română din Italia, în vârstă de 45 de ani, s-a ales cu o amendă de 400 de euro după ce a refuzat să poarte masca de protecție în timp ce făcea cumpărăturile într-un supermarket din localitatea Montichiari, provincia Brescia. Conducerea exercițiului comercial a solicitat intervenția carabinierilor, dar femeia a refuzat chiar și la insistențele acestora să poarte dispozitivul de protecție, scrie publicația locală Qui Brescia.

Episodul s-a petrecut în după-miaza zilei de sâmbătă, 24 octombrie 2020, în supermarketul Famila din localitatea menționată mai sus. Mai mulți clienți au văzut-o pe femeia română făcând cumpărături, în interiorul magazinului, fără să poarte mască și au alertat imediat conducerea exercițiului comercial.

Angajații supermarketului au încercat să o convingă pe femeie să folosească masca, dar aceasta a refuzat cu fermitate, așadar au fost nevoiți să sune la 112 pentru a solicita intervenția forțelor de ordine. Sosiți la fața locului, carabinierii i-au cerut și ei femeii să poarte masca, însă aceasta a continuat să refuze chiar și la solicitarea lor.

Militarilor nu le-am mai rămas de ales atunci decât să o scoată pe femeie cu forța din incinta supermarketului și să-i aplice o amendă de 400 de euro pentru încălcarea prevederilor în vigoare pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.