O româncă din Italia cere Departamentului Românilor de Pretutindeni: „Ajutați-i pe cei aflați în nevoie!”

Eviana Clementina Mereuță, o româncă din Italia colaboratoare a postului de televiziune Romit TV și organizatoare de evenimente culturale, transmite o scrisoare deschisă către Departamentul Românilor de Pretutindeni, în atenția Secretarului de Stat, Ovidiu Burdușa:

Domnule secretar de stat,

Vă scriu ca un bun român, un român de bună credință, care trăiește la Roma de 27 de ani și care are în țară mamă, copil, frate, soră. Mă adresez dumneavoastră, ca unui bun român, un român care a mâncat o pâine de emigrant și nu i-a fost ușor, asta știu.
Peste câteva zile ar trebui să publicați lista cu proiectele aprobate pentru prima parte a anului în curs, aceleași asociații, aceiași abonați la banul public pentru serbări și emisiuni în televiziuni, care mai de care să devină vedete.

Eu, unul dintre organizatorii de evenimente ai comunității românești din Roma, vă cer public, să opriți orice risipă de bani, orice ban dat pentru aceste proiecte, indiferent cine sunt beneficiarii și acei bani să fie redirecționați către familiile care au pierdut pe cei dragi în această nenorocire de Covid-19, către familiile care sunt în dificultate economică în Diaspora, către cei care sunt pe străzi și nu au altă soluție decât să se întoarcă în România. Economisiți, vă rog, orice bănuț și trimiteți acolo unde trebuie, unde e nevoie. În familia mea, tot timpul, prioritate au avut sănătatea, educația și siguranța. De aceste trei lucruri e nevoie acum în Diaspora, nu de serbări, sărbători, filme și povești, acestea vor așteapta un an mai bun.

Vă rog insistent să vă aplecați către durerile reale ale comunităților românești din Diaspora și să facem front comun pentru a ieși la liman.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mulțumesc pentru atenție și sper din tot sufletul să nu zicem „dă-i doamne românului mintea de pe urmă”, e nevoie de unitate și frăție, acum, în al doisprezece-lea ceas.

Sloganul „Unirea face Forța”, nu trebuie să fie doar un slogan la mici și bere, la plimbat steagul pentru un fals patriotism. Patriotismul înseamnă să fim uniți și să avem grijă unii de alții la ceas de cumpănă!
Vă Mulțumesc!
P. S. Reprezentanți ai politicii românești din Diaspora, propuneți, luați măsuri! Nimeni nu vă mai vede!