O româncă din Sicilia participă la alegerile pentru un post de consilier local la primăria din Vittoria

În orașul Vittoria, din provincia Ragusa (Sicilia), pe 22 și 23 noiembrie, după o perioadă de „comisariat”, cetățenii vor ieși din nou la urne pentru a vota primarul și membrii consiliului local. Printre cei care își pot exprima opțiunea sunt și mulți români care muncesc și trăiesc în această zonă.

Problemele comunității românești din Vittoria, care au ieșit la iveală de-a lungul timpului, au fost unele dintre cele mai grave și controversate.

Dorina Flocea lucrează la un centru de asistență fiscală (CAF) și este în permanent contact cu greutățile pe care le întâmpină conaționalii noștri în raporturile cu angajatorii și cu statul italian. De aceea, pentru a putea fi și mai mult de ajutor, românca s-a înscris în cursa electorală pentru consiliul local, alături de candidatul la primărie Francesco Aiello, pe lista Cento Passi.

 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dorina Flocea își propune următorul program de inițiative în eventualitatea unui loc în consiliul local al localității Vittoria:

  • Înființarea „consultei migranților” (o formă oficială de reprezentare a cetățenilor străini care locuiesc în teritoriu);
  • Crearea unui spațiu recreativ pentru femeile care lucrează ca asistente familiale;
  • Înfrățirea orașului Vittoria cu localități din județul Botoșani.

„Curajul de a te expune prejudecăților, acuzațiilor de tot felul absolut nejustificate, demonstrează că ești o femeie puternică, ce reușește să facă tot ceea ce își propune.” Cu această frază susținătorii au dat curs campaniei electorale în favoarea româncei noastre, distribuind pe rețelele de socializare informația.

Dragi români din Vittoria și Scoglitti, susțineți prin vot candidata noastră, Dorina Flocea, la consiliul comunal și dați o șansă la o reprezentare politică românească în administrația locală din orașul Vittoria, unde locuiesc peste 2.000 de români. Cine participă la deciziile politice, acela contează! Succes Dorina Flocea!

Corespondent, Cornelia Nicola.