Româncă din străinătate: „Am trimis 2.500 de euro tatălui meu. El a murit într-un accident, dar banii nu au mai fost găsiți”

În data de 17 octombrie 2023, o tragedie cumplită a avut loc între Săpânța și Câmpulung, la Tisa, în Maramureș. Un grav accident rutier a pus capăt vieții a doi bărbați și rănirea gravă a unei alte persoane.

Un dintre victime, un bărbat în vârstă de 77 de ani, se îndrepta către Sighetu Marmației la volanul autoturismului său când a intrat în coliziune frontală cu un TIR condus din sens opus de un tânăr de 32 de ani din județul Satu Mare.

În urma impactului, șoferul autoturismului și un pasager de 68 de ani și-au pierdut viața, în timp ce un al treilea pasager, în vârstă de 53 de ani, a fost transportat de urgență la Spitalul din Baia Mare.

În mijlocul acestei tragedii, familia bărbatului de 77 de ani a lansat acuzații grave. El avea asupra sa 2.500 de euro trimiși din străinătate de copii, bani care nu au mai fost găsiți.

Fiica bărbatului decedat a declarat pentru vasiledale.ro:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tatăl nostru a mers la Satu Mare pentru a se întâlni cu șoferul microbuzului care face ruta Portugalia – România. Am trimis acasă 2.500 de euro, bani munciți cu greu aici, în străinătate.

Tata s-a întâlnit, a luat banii și mergea spre casă când s-a produs nenorocirea. Banii îi avea în buzunarul interior al hainei. Mai avea în portmoneu 100 de euro, 200 lei și acte. Ne-au fost înapoiați doar acești bani: 100 euro și 200 lei. Cei 2.500 euro cash nu i-am primit. Am tot întrebat și toți au ridicat din umeri.

A doua zi după accident, fratele meu a mers la poliție și a depus plângere. Abia a fost băgat în seamă de politiști.

Acum, că am ajuns eu acasă, am fost și eu la procuratură și am depus plângere penală. Nu este posibil așa ceva. Să fure banii unui om decedat. Bani pentru care am muncit zi de zi în Portugalia.

Nu știu cine a putut face așa ceva: polițiști, medici, asistenți, paramedici, pompieri, ceilalți aflați în trafic imediat după producerea accidentului. Chiar nu știu. Sigur careva dintre ei.

A fost tare suspect că nu am fost băgați în seamă cand am întrebat de acești bani. Eu sper să ni se facă dreptate. Tatăl nostru a murit, acum este îngropat. Cei care i-au furat banii să răspundă pentru fapta lor.”

Biroul de presă al IPJ Maramureș a confirmat: „Se fac cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt”.

Ancheta se anunță a fi una complexă și de lungă durată, dat fiind numărul mare de persoane care sunt audiate: șoferi sosiți imediat după accident, șoferul autotrenului, cadrele medicale, echipajele de poliție și pompierii care au intervenit la locul accidentului.

Se iau în calcul chiar și vizionarea imaginilor surprinse cu telefoanele mobile de martori.

Familia este devastată și cere dreptate, iar autoritățile sunt sub presiune să facă lumină în acest caz cât mai curând posibil.

Această tragedie nu doar că a luat viața a doi oameni, dar a și lăsat în urmă un mister care trebuie rezolvat, pentru a aduce liniștea în inimile celor rămași în urmă. Video mai jos: