O româncă din Italia: „Preț de două zile ne vom înfășura în drapelul regal să arătăm că ne pasă. Ne pasă pe dracu!”

Stau și mă întreb ce știu pupătorii de moaște regești care au umplut rețelele virtuale cu mesajele lor despre regele defunct, despre activitatea acestuia și rolul său în istoria noastră națională, pentru că ei s-au născut și au trăit în alt regim iar cartea de istorie nu prea au ținut-o în mână. După principiul „Je suis Charlie” sau „Eu sunt Eminescu” și alte fraze virtuale patriotarde, preț de două zile ne vom înfășura toți în drapelul regal și-l vom coborî în berna Facebook-istă, ca să arătăm că ne pasă.

Ne pasă pe dracu!

Regele a fost întotdeauna aici, deși nu îmi rezultă că ar fi făcut ceva pentru țară în ultimii lui ani de viață, dar când a fost nu am mai făcut atâta demonstrație de loialitate și spinări încovoiate pe Facebook. Regele, că vrem sau nu, face parte din istoria României, cu binele sau mai puțin binele pe care el l-ar fi făcut României. Nu dezvolt acum aici acest aspect. Dar mă deranjează ipocrizia unora pe care nici în spate nu i-a durut până acum de rege iar în aceste zile fac propagandă mediatică și varsă tone de lacrimi virtuale că a murit regele. Sunteți ridicoli! Și vreți să vă credem… Câți dintre voi i-ați urat „la mulți ani” de ziua lui? Bine a zis Băsescu: „popor de râme”, de lingăi, de parșivi și ipocriți, care se îndoaie după cum bate vântul politic.

Așteptăm aici, în diaspora, pozele de la funeralii și neapărat un comunicat de presă cu mențiunea „partidul cutare plânge moartea suveranului”, eventual și un selfie cu mortul.
Că așa îmi vine, să emigrez pe o insulă pustie. Cel puțin acolo nu vă mai văd mutrele parșive și ipocrite.

Odihnească-se în pace!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

(Petra Iosub – Italia)