Româncă dispărută în Italia, apelul disperat al copiilor: „Ajutați-ne să o găsim!”

O femeie română în vârstă de 57 de ani a fost dată dispărută în provincia Perugia din Italia, după ce la 8 iunie și-a părăsit locul de muncă și de atunci copiii nu mai au nicio veste despre ea. „Nu este ceva obișnuit, țineam mereu legătura și vorbeam cu ea, acum telefonul e închis și de ea nu știm nimic”, ne-a spus fiica acesteia.

Viorica Gheorghian lucrează în Italia de aproximativ 10 ani, a avut mai multe locuri de muncă, iar în luna ianuarie a acestui an a plecat în România. După o lună dorea să revină în Italia, dar restricțiile de deplasare impuse de autorități în urma pandemiei de coronavirus i-au permis doar la începutul lunii iunie să se întoarcă în peninsulă.

A ajuns pe 4 iunie la un nou loc de muncă din localitatea Montepetriolo, în provincia Perugia, dar luni, 8 iunie, nu se știe exact din ce cauze, a fost nevoită să plece. Copiilor le-a spus în ultima conversație telefonică avută că cineva din familia unde lucra ar fi trebuit să o ducă luni la gara din Perugia. Numai că telefonul de atunci nu i-a mai sunat, ca și cum ar fi închis sau i s-ar fi descărcat bateria, iar copiii nu știu unde a ajuns mama lor.

După un anunț făcut pe Facebook, au aflat cu ajutorul unor femei românce din Perugia că Viorica a fost găsită marți seara pe stradă, în stare confuzională și dusă la spital de unde a ieșit a doua zi, miercuri, 10 iunie. De atunci nimeni nu mai știe nimic de ea, familia nu mai are niciun semn de viață din partea ei.

Copiii din România au semnalat autorităților dispariția Vioricăi Gheorghian, după 10 ani în care a fost plecată în Italia niciodată nu s-a mai întâmplat să nu poată lua legătura cu mama lor și să nu mai știe nimic de ea. De aceea, îngrijorați, fac și un apel la comunitatea românilor din zonă: „În cazul în care ne puteți ajuta cu informații despre mama noastră vă rugăm contactați-ne la numerele de telefon 0040/747217664 sau la 0044/752290506.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Viorica Gheorghian, 57 de ani, dispărută în Italia