Româncă dispărută în Italia. Lucrează ca badantă și de trei luni nu se mai știe nimic de ea

Se numește Barbu Carmen Luminița, are 52 de ani și lucrează ca îngrijitoare de bătrâni în sudul Italiei. Din luna ianuarie însă nimeni nu mai știe nimic de ea, nici rudele și nici fiul ei de 14 ani aflat în țară. Luminița nu mai răspunde la numărul de telefon pe care îl avea, iar pe rețelele sociale nu a mai publicat nimic de la data specificată.

De cazul Luminiței se ocupă în Italia Asociația APS CUORE ETS, care ne-a pus la dispoziție numărul de telefon al fostului partener al femeii. Radu Stăicuț a avut o relație de concubinaj cu Luminița, în urma căreia s-a născut băiatul lor, care acum are 14 ani. Cei doi locuiesc într-o comună din județul Teleorman și țineau legătura cu Luminița, care din când în când mai trimitea câte un bănuț pentru băiat.

„A plecat în Italia în urmă cu 13 ani”, ne-a povestit Radu Stăicuț, fostul partener al femeii, „și a venit acasă doar de vreo trei ori în acest timp. Nu ne-am văzut mult, dar am ținut mereu legătura, e mama copilului. La un moment dat voia să ia băiatul în Italia, dar ea nu avea un loc de muncă sigur, nici casa ei, vreo chirie, nu-i putea oferi absolut nimic sigur băiatului. Așa că a rămas cu mine și e foarte bine, avem tot ce ne trebuie, casă, grădină. De ea nu mai știm nimic din luna ianuarie și suntem îngrijorați.” Luminița Barbu nu a mai luat legătura nici cu fratele ei din Spania și nici cu altcineva dintre prieteni sau rude.

Pe 6 ianuarie Luminița Barbu i-a sunat pe fostul concubin și pe băiat dintr-o gară din Italia (nu știu să spună exact de unde anume) și le-a spus că pleacă la Napoli, unde ar fi trebuit să se întâlnească cu o româncă pe nume Aurora, de la agenție „Assistenza anziani”, de recrutare a forței de muncă în sectorul casnic. Fostul partener al femeii ne-a spus că „patronul” acestei agenții ar fi un anume Ciprian, dar nu cunoaște mai multe detalii.

Luminița i-a mai povestit uneori că nu o ducea prea bine la locurile de muncă, era obligată de cei de la agenție să le schimbe des, iar uneori trebuia să îndeplinească sarcini care nu erau de competența unei îngrijitoare: „Dacă îți convine bine, dacă nu ieși afară, în stradă”, ne-a spus Radu că ar fi amenințat-o cei de la agenția respectivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Barbu Carmen Luminița, dispărută în Italia

Toate aceste amănunte le-am aflat de la fostul ei concubin, așa cum am specificat, dar cazul este în atenția avocatului Marco Crocitta de la Asociația româno-italiană APS CUORE ETS.

Cine are informații despre Barbu Carmen Luminița, știe unde se află sau a văzut-o în ultimele trei luni de zile este rugat să ia legătura cu Radu Nicolae, președintele asociației mai sus menționate sau să trimită un mesaj pe pagina de Facebook APS CUORE ETS.