Româncă dusă în Italia de un bărbat cu promisiunea întemeierii unei familii, exploatată timp de 12 ani de el și soția lui

La data de 17 mai 2023, forțele de ordine românești au efectuat o acțiune de amploare pentru combaterea traficului de persoane.

Într-un comunicat de presă emis de Poliția Română și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), se menționează că două mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare în județul Dolj.

Cazul vizează o persoană suspectată de trafic de persoane care, împreună cu soțul ei, decedat în 2022, ar fi exploatat o femeie prin prostituție pe teritoriul Italiei și Elveției în timp de nu mai puțin de 12 ani, în perioada 2010-2022.

Autoritățile susțin că victima a fost recrutată în 2010, folosind metoda „Loverboy”, cu promisiunea falsă de a întemeia o familie.

Pentru a menține victima în acest circuit, proxenetul ar fi folosit metode de inducere în eroare, șantaj sau constrângere psihică, inclusiv amenințarea cu moartea în cazul refuzului de a continua practicarea prostituției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, cuplul ar fi obținut venituri de peste 100.000 de euro din această activitate ilegală.

„Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia și adăpostită în diverse locații, inducându-i-se ideea că practicarea prostituției este o activitate lucrativă ca oricare alta.

I-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma și Sardinia și i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia”, se spune în comunicat.

Toate sumele obținute ar fi fost însușite integral de către cei doi suspecți, fiind remise fie direct de către victima traficului, fie prin intermediul sistemelor de transfer bancar. Ulterior, acești bani ar fi fost folosiți pentru achiziționarea unor imobile în Dolj.

Perchezițiile au dus la descoperirea și ridicarea mai multor telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanțe doveditoare ale unor transferuri bancare și alte documente cu valoare probatorie.

A fost instituit sechestru asigurător asupra celor două imobile, despre care există suspiciuni că au fost achiziționate cu banii proveniți din traficul de persoane.

Procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de persoana bănuită.