Româncă expulzată dintr-un oraș din Italia. A încercat să incendieze secția Urgențe a unui spital

Un incident grav a avut loc în jurul orei 19:00 din data de 3 octombrie 2023 la secția Urgențe a Spitalului Torrette din Ancona, provincia cu același nume din regiunea italiană Marche.

Potrivit ziarului Corriere Adriatico, o femeie de naționalitate română, care era în stare avansată de ebrietate și a fost adusă la spital de către forțele de ordine pentru a primi îngrijiri, a dat foc la o targă, generând astfel o situație de panică și pericol.

Personalul medical prezent a intervenit prompt, reușind să stingă focul cu un extinctor și să evacueze sala de așteptare, care se umpluse rapid de fum. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Conaționala noastră, în vârstă de 40 de ani, provocase dificultăți și în stradă înainte de a fi adusă la spital, motiv pentru care a fost transportată acolo de poliție.

Odată ajunsă în spital, ea a folosit o brichetă pentru a aprinde focul la targă. Deși focul a fost controlat rapid de către personalul medical, fumul generat de extinctor și de primele flăcări au inundat cele două săli de așteptare ale secției de urgență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La ora 20:00, toți pacienții fuseseră readuși în sală și activitatea nu a suferit întreruperi semnificative.

În urma incidentului, autoritățile au fost alertate și au intervenit carabinierii pentru a gestiona situația femeii, în privința căreia este foarte probabil să fie inițiată o procedură penală.

Deoarece românca are antecedente penale și este considerată a fi o persoană periculoasă, aceasta a fost sancționată cu o interdicție de a pătrunde pe teritoriul localității Ancona, măsură valabilă pentru o perioadă de trei ani, conform informațiilor furnizate de către Poliția din Ancona.