Româncă expulzată dintr-un oraș din Italia. A încercat să incendieze secția Urgențe a unui spital

Un incident grav a avut loc în jurul orei 19:00 din data de 3 octombrie 2023 la secția Urgențe a Spitalului Torrette din Ancona, provincia cu același nume din regiunea italiană Marche.

Potrivit ziarului Corriere Adriatico, o femeie de naționalitate română, care era în stare avansată de ebrietate și a fost adusă la spital de către forțele de ordine pentru a primi îngrijiri, a dat foc la o targă, generând astfel o situație de panică și pericol.

Personalul medical prezent a intervenit prompt, reușind să stingă focul cu un extinctor și să evacueze sala de așteptare, care se umpluse rapid de fum. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Conaționala noastră, în vârstă de 40 de ani, provocase dificultăți și în stradă înainte de a fi adusă la spital, motiv pentru care a fost transportată acolo de poliție.

Odată ajunsă în spital, ea a folosit o brichetă pentru a aprinde focul la targă. Deși focul a fost controlat rapid de către personalul medical, fumul generat de extinctor și de primele flăcări au inundat cele două săli de așteptare ale secției de urgență.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La ora 20:00, toți pacienții fuseseră readuși în sală și activitatea nu a suferit întreruperi semnificative.

În urma incidentului, autoritățile au fost alertate și au intervenit carabinierii pentru a gestiona situația femeii, în privința căreia este foarte probabil să fie inițiată o procedură penală.

Deoarece românca are antecedente penale și este considerată a fi o persoană periculoasă, aceasta a fost sancționată cu o interdicție de a pătrunde pe teritoriul localității Ancona, măsură valabilă pentru o perioadă de trei ani, conform informațiilor furnizate de către Poliția din Ancona.