Româncă, fericită că a obținut cetățenia italiană: „Simt Italia ca fiind țara mea”

O româncă în vârstă de 45 de ani, rezidentă la Caltagirone, provincia Catania (Sicilia), a obținut luni, 14 noiembrie, cetățenia italiană. Referitor la acest eveniment, reprezentanții Primăriei au transmis pe pagina oficială de Facebook: „Un bun exemplu de integrare, dar și de capacitatea noastră, a italienilor, de a fi primitori și ospitalieri.”

Gianina Marin este originară din Bacău și a venit în Italia cu 19 ani în urmă. Este căsătorită cu Giovanni Lenato, un italian de aceeași vârstă cu ea, cu care are împreună o fiică de 17 ani.

Luni dimineață, în Sala roșie a Palatului Libertini di San Marco, consilierul municipal pentru Asistență Socială Patrizia Alario, delegat de primarul Fabio Roccuzzo i-a conferit în mod oficial cetăţenia italiană.

La ceremonie au mai fost prezenți funcționarul de stare civilă Nella Tramontana, rude și prieteni de-ai femeii.

Sursa foto: Andrea Annaloro. Pagina Città di Caltagirone

„Sunt fericită că am atins în sfârșit această piatră de hotar – a spus Gianina, antreprenor în sectorul hârtiei și plasticului – simt Italia ca țară a mea. Aici, în special la Caltagirone, am fost bine primită și m-am integrat bine. În acest oraș am familia mea (pe lângă soțul meu, am o fiică de 17 ani, Giulia) și lumea mea. Cu cetățenia am încununat visul de a fi parte, în toate sensurile, a națiunii italiene”, a declarat Gianina Marin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Gianina – a spus consilierul Alario – este un bun exemplu de integrare și de capacitate a noastră, a italienilor, în acest caz din Caltagirone, de a fi primitori și ospitalieri. Este o mare plăcere pentru mine să contribui la declararea ei ca cetățean italian, care este deja în suflet cetățean italian de ceva timp și este parte integrantă a comunității noastre”.

Distribuie acest articol