O româncă a fost condamnată la 19 ani de închisoare în Italia, a ucis un bătrân croitor care se îndrăgostise de ea

O tânără femeie română a fost condamnată în aceste zile de Curtea de Apel din Roma la 19 ani de închisoare după ce în martie 2017 a răpit, sechestrat și ucis împreună cu iubitul său, un bătrân italian de 82 de ani care se îndrăgostise de ea și de la care cei doi pretindeau continuu sume de bani. Iubitul femeii a primit în schimb 30 de ani de închisoare, informează Roma Fanpage.

Georgeta Văceanu, în vârstă de 25 de ani, este acuzată împreună cu Fabrizio Faiola, 36 de ani, de uciderea croitorului Umberto Esposito al cărui corp neînsuflețit a fost găsit pe un câmp din Terracina, o localitate în apropierea Romei, la data de 24 martie 2017.

Conform anchetei care a avut loc, bătrânul croitor italian a fost răpit și ucis. După zece zile, trupul său a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Pensionarul ar fi fost un client al Georgetei, forțată să se prostitueze când a ajuns din România în Italia. Bărbatul însă s-a îndrăgostit de ea, i-a făcut cadouri, i-a dat bani și a reușit, prin plată, să o elibereze de cei care o exploatau.

După ce Georgeta cu ajutorul lui Umberto s-a eliberat de persoanele care o obligau să se prostitueze, bătrânul a continuat să o întrețină cu banii lui, dar între timp tânăra s-a logodit cu Fabrizio, care și el era practic un fost client de-al său. Cei doi continuau să ceară bani de la bătrân, iar în martie 2017 l-au răpit și l-au ținut prizonier pentru a le da cartea de credit și pinul corespunzător. Bătrânul a murit asfixiat din cauza modului în care l-au legat, iar Georgeta împreună cu iubitul său i-au aruncat trupul pe un câmp din Terracina unde a fost găsit după zece zile de la cele întâmplate.

Judecătorii Curții de Apel au confirmat pedeapsa de 30 de ani emisă în primă instanță pentru Fabrizio Faiola și au redus-o pe cea a Georgetei Văceanu la 19 ani de închisoare, după ce instanța a decis să-i recunoască circumstanțe atenuante generice. Pentru cei doi, inițial procurorii au cerut pedeapsa cu închisoarea pe viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI