Fostă badantă în Italia, moartă după o grea suferință: „Odihnă veșnică, suflet frumos!”

O româncă în vârstă de 55 de ani, Dana Tănăsescu, care a lucrat ca badantă în Italia, a decedat după o luptă îndelungată cu cancerul.

Ea a lăsat o urmă profundă în inimile celor care au cunoscut-o, fiind extrem de iubită și apreciată de copii, dar și de colegele sale, atât românce cât și italience.

După ce s-a aflat că are metastază la oase, dorința de a o ajuta a unit comunitatea de români din Pescia, regiunea Toscana, care s-a mobilizat pentru a strânge fonduri astfel încât Dana să poată fi operată în Turcia.

A luat naștere grupul de Facebook „Împreună pentru Dana Tănăsescu”, unde administratorii publicau actualizări despre starea conaționalei noastre și unde aveau loc acțiuni de caritate pentru a se strânge banii de care românca noastră avea nevoie pentru a-și salva viața.

photo_2023-08-11_17-10-11
Dana Tănăsescu

Din păcate, niciun ajutor nu i-a fost de folos. După ce starea ei s-a înrăutățit, Dana a cerut copiilor săi să o ducă acasă, în România:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vreau să vă țin la curent cu starea de sănătate a Dănuţei” – scria Roxy Bella pe data de 19 iulie în grupul dedicat Danei Tănăsescu.

„Dana stă foarte rău, stă în pat, nu mai poate merge, din păcate nu a putut ajunge în Turcia deoarece nu este acceptată în avion având în vedere starea ei gravă de sănătate.

Copiii au încercat să închirieze o ambulanță privată, dar și acolo au fost refuzați din același motiv. Au închiriat un camper ca să-i îndeplinească Danei ultima dorință, faptul de a ajunge acasă, la ea, în România.

Au ajuns cu bine, Dana este acasă la ea… Copiii nu se vor opri aici, vor lupta în continuare și o vor duce la o clinică din București pentru tratament O să vă ținem în continuare la curent cu tot ceea ce se întâmplă.

Eu, împreună cu copiii Danei, Dragoș Manuel Tănăsescu și Tănăsescu Norica Alina, vă mulțumim din toată inima pentru tot ceea ce ați făcut pentru Dana. Vă mulţumim din suflet oameni frumoşi pentru toată susținerea acordată!”

La București, medicii le-au dat un verdict dramatic, nu se mai putea face nimic pentru dana, starea ei era prea gravă. Singurul lucru de făcut era să fie internată într-o clinică privată pentru bolnavii terminali de cancer, dar copiii au refuzat și au luat-o acasă.

361600645_9547457195325555_3307614250634856869_n
Sursa foto: Grupul Facebook/Împreună pentru Dana Tanasescu

Tristețea a cuprins comunitatea când, pe data de 11 august, Roxy Bella, o susținătoare și o prietenă de-ale Danei, a adus vestea dureroasă:

„Din păcate, Dana ne-a părăsit!”.

În memoria ei, grupul „Împreună pentru Dana Tanasescu”, dar și pagina Facebook a româncei noastre s-au umplut de mesaje de regrete și condoleanțe. Dana este descrisă de toți, români și italieni, ca o femeie cu suflet bun și blând:

„Of, a plecat de lângă noi un om minunat… ai fost și vei rămâne cel mai minunat om pe care l-am cunoscut. Odihnă veșnică, suflet frumos!”

„Dumnezeu să îți lumineze zborul către îngeri, să te odihnești în pace suflet drag și bun!”

„Ne-a lăsat o mare tristețe în suflet! Nu te voi uita, Dana, prietena mea optimistă și veselă mereu!”

„Ai plecat Dana, prea devreme, suflet bun. Drum lin spre cer. Și Dumnezeu să te aibă în paza lui. Multă putere copiilor să treacă peste această durere. Nu te voi uita niciodată!”

„Dumnezeu să te ierte suflet blând. Sper că acolo ești într-un loc mai bun și fără durere. O să fii mereu în inimile noastre. Condoleanțe familiei îndurerate”, acestea sunt doar câteva dintre zecile de mesaje de condoleanțe scrise de prieteni.

Dana Tănăsescu a fost un exemplu de curaj, iubire și bunătate, lăsând în urmă amintiri prețioase și un gol imens în inimile celor care au avut privilegiul să o cunoască. Drum lin spre îngeri, Dana!