Românca găsită moartă într-un râu din Italia. Familia: „Vrem să aflăm adevărul. Anica nu s-ar fi sinucis niciodată!”

„Vrem să aflăm adevărul. Anica nu s-ar fi sinucis niciodată. Avea patru copii. Era o mamă puternică.” Familia Anicăi Panfile, românca de 31 de ani găsită moartă în dimineața zilei de duminică, 21 mai 2023, în râul Piave, la patru zile de la dispariția sa, respinge categoric ipoteza sinuciderii.

Anica locuia cu cei patru copii și cu mama sa într-un apartament Ater pe via Ronchese, în cartierul Santa Bona din Treviso.

Partenerul ei, Gigi, în vârstă de 58 de ani și de naționalitate italiană, a fost cel care a reclamat dispariția femeii la carabinieri, în cursul zilei joi, 18 mai.

În orele următoare, el va fi interogat din nou de investigatorii care cercetează acum cercul de contacte al femeii.

Rezultatele autopsiei, realizată ieri de medicul legist Antonello Cirnelli, sugerează posibilitatea unei crime. În plămânii tinerei mame nu s-a găsit apă, deci nu a murit înecată, așa cum s-a presupus inițial. Dosarul se află în mâinile procurorului adjunct Valeria Peruzzo, magistratul care încă de la început nu a crezut în ipoteza sinuciderii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Leziunile de pe fața femeii sunt traume provocate de un obiect contondent. Se presupune că ar fi fost lovită de mai multe ori și în spatele capului, la baza craniului, dar rămâne un mister cine ar fi putut să o facă și din ce motive.

Pe parcursul ultimei sale zile, Anica, care de circa opt luni lucra ca ajutor de bucătar într-o casă de bătrâni din Santa Bona, a lucrat la bucătărie până la ora 14:00.

Ulterior, ea a pornit spre zona Arcade, după cum au confirmat mesajele de pe telefonul personal. Acolo făcea curățenie în niște case private. Înregistrările telefonice sunt una dintre liniile de investigație urmate de carabinieri.

„Vom urma calea legală pentru a ajunge la adevăr. Vrem să știm ce s-a întâmplat cu adevărat. Vom merge chiar și pe sub pământ, dacă este necesar. Carabinierii trebuie doar să verifice camerele de supraveghere de pe strada care desparte Arcade de Spresiano și ce s-a întâmplat cu adevărat va ieși la iveală”, a declarat un membru al familiei, citat de ziarul italian Il Gazzettino.

Anica era divorțată de cinci ani, iar fostul soț, de origine română și el, se pare că locuiește în România. În Treviso, Anica și-a refăcut viața și a regăsit dragostea.

„Era fericită cu Gigi”, își amintește un barman care a gestionat timp de ani un bar în Via Pisa, unde Anica locuise până în urmă cu un an și jumătate. „Veneau des împreună să bea o cafea sau un spritz. Era o fată foarte amabilă, cu inimă bună.”

Toți cei care o cunoșteau își amintesc de ea ca de o femeie bună și muncitoare. Vecinii din via Ronchese, unde s-a mutat recent, și colegii de muncă de la casa de bătrâni, își aduc aminte de ea cu drag. Nimeni nu auzise că ar fi fost certuri între ea și bărbatul cu care trăia, deși diferența de vârstă era foarte mare.

Șocul acestei tragedii îi lovește pe toți cei care o cunoșteau și o iubeau. Gândul că Anica a fost ucisă cu brutalitate și apoi aruncată în apele râului Piave îi îngrozește. Dar cel mai mult suferă cei patru copii ai săi, care acum au rămas fără mamă.