O româncă gravidă din Italia a mers la spital pentru a naște și a descoperit că este infectată cu coronavirus

O tânără română gravidă, în vârstă de 32 de ani și rezidentă în localitatea Moschiano din provincia Avellino, a mers zilele trecute la spital pentru a aduce pe lume un bebeluș, dar în urma testului pentru coronavirus efectuat de personalul medical conform protocolului, femeia a descoperit că este infectată cu coronavirus. Nașterea a avut loc fără probleme însă, iar copilul este sănătos.

Potrivit publicației Otto Pagine, conaționala noastră era asimptomatică, iar în localitatea sa de rezidență nu mai există momentan alte cazuri cunoscute de infecție. Când a ajuns la spital pentru a naște, tânăra mamă a fost diagnosticată pozitiv pentru noul coronavirus și, după naștere, a fost internată în secția specială anti-COVID-19 de la spitalul universitar Federico II din Napoli. În timpul nașterii nu a suferit complicații, iar copilul este sănătos, precizează sursa citată.

Autoritățile din localitatea Moschiano au activat imediat protocoalele specifice pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu femeia română. Între timp, soțul și fratele femeii, care au condus-o la spital, au fost supuși testelor pentru a se descoperi dacă au fost contaminați și ei.