Româncă gravidă moartă în Italia la numai 25 de ani. Soțul Cristinei anchetat de autorități

Noi detalii referitoare la tragicul accident rutier petrecut în dimineața zilei de duminică, 14 martie 2021, în localitatea italiană Caorle de lângă Veneția, în urma căruia și-a pierdut viața Cristina Durac, în vârstă de numai 25 de ani. Conaționala noastră era, de asemenea, gravidă în a patra lună de sarcină.

Cristina Durac, 25 de ani. Foto: ilgazzettino.it

Primele informații apărute imediat după accident arătau că la volanul mașinii Opel, cu care circula Cristina și soțul ei, I.B., în vârstă de 27 de ani, se afla chiar tânăra mamă. Detaliile transmise presei de către autorități în această dimineață de 15 martie indică, în schimb, că mașina era condusă de tânărul român și nu de soția lui.

Potrivit Venezia Today, polițiștii au găsit în mașina celor doi tineri pături și alte obiecte care arată că aceștia au dormit în mașină și se presupune astfel că au pornit din România. Nu se știe însă, cu precizie, nici punctul de plecare și nici destinația finală pe care cei doi o aveau.

Ajunși într-o curbă aflată pe via Selva Rosata din zona campingului Pra’ delle Torri, din Caorle, bărbatul român a pierdut controlul volanului și a intrat pe celălalt sens de circulație. Mașina s-a învârtit puțin, iar un autoturism Mitsubishi care venea din sens opus a lovit-o din plin în partea dreaptă, chiar în zona pasagerului din față, unde se afla Cristina.

Atât cei doi soți români, cât și șoferul celuilalt autovehicul, un italian cu inițialele I.Z. și în vârstă de 61 de ani, au rămas blocați între fiarele caroseriilor și a fost nevoie de intervenția echipei de descarcerare a pompierilor pentru a-i extrage. Din nefericire, tânăra de 25 de ani nu a mai putut fi salvată, impactul fiindu-i fatal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Cele două autoturisme implicate în accident.

Soțul ei a suferit răni foarte grave și a fost transferat cu cod roșu de urgență la spitalul Angelo din Mestre. Bărbatul italian, în schimb, a suferit doar câteva răni ușoare.

Parchetul din Veneția a deschis un dosar penal pentru omor din culpă, ipoteza principală fiind că soțul Cristinei ar fi condus cu mare viteză și ar fi responsabil de această tragedie. Cu toate acestea, doar rezultatele anchetei vor  stabili cu exactitate dinamica accidentului și vinovatul.

Cristina Durac rezultă ca fiind rezidentă în România, în timp ce rezidența soțul ei este în Foggia, unde a locuit până în urmă cu circa un an, iar apoi s-a mutat în altă parte. Acesta are un frate care locuiește și în prezent la Foggia și care a fost informat prin telefon despre cele întâmplate, urmând să se deplaseze la Mestre pentru a fi alături de I.B. Rudele tinerei de 25 de ani, în schimb, au fost înștiințate prin intermediul Consulatului român, acestea aflându-se în România.

Distribuie acest articol