Româncă hărțuită și bătută în Italia timp de mai multe luni de două vecine. Agresoarele au fost trimise în judecată

O româncă rezidentă în orașul italian Agrigento, provincia cu același nume din Sicilia, a fost victima hărțuirilor și violențelor din partea a două vecine timp de mai multe luni.

Conform cotidianului regional La Sicilia, cele două agresoare au fost trimise în judecată, în urmă cu câteva zile, și riscă ani grei de închisoare, dacă vor fi găsite vinovate.

Potrivit sursei citate, faptele s-au petrecut de-a lungul unei perioade mai lungi, mai exact din octombrie 2020 și până în februarie 2021.

Cele două inculpate, identificate ca fiind și ele de naționalitate română, sunt acuzate că au hărțuit-o în acele luni pe conaționala în repetate rânduri, iar la un moment dat au bătut-o cu pumnii și picioarele.

Victima a ajuns atunci la Urgențe și le-a denunțat apoi pe cele două agresoare, care au devenit obiectul unei anchete deschise de carabinierii din Agrigento.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, la finalizarea investigațiilor, Mihaela Lucan, în vârstă de 32 de ani și Romina Monalisa Lepădatu, 35 de ani, au fost trimise în judecată de către judecătorul pentru audiențe preliminarii de la Tribunalul din Agrigento, cu acuzația de hărțuire și vătămare corporală asupra vecinei și conaționalei lor.

Românca agresată de vecinele sale s-a constituit parte civilă la proces și va fi reprezentată de avocatul Gianfranco Pilato, în timp ce inculpatele vor fi apărate de avocații Paolo Ingrao și Fabio Inglima Modica.

Anchetatorii nu au reușit să-nțeleagă încă, cu claritate, care au fost motivele ce au dus la aceste agresiuni, mai precizează presa locală.