Româncă în Italia, a înșelat un director de la RAI cu 100.000 de euro. Noi detalii ies la iveală

ACTUALIZARE 16.09.2023:

Potrivit celor mai recente informații, publicate de Libero Quotidiano, Adina Manolache, tânăra acuzată că a înșelat un director al televiziunii RAI, ar fi originară din Moldova.

Foarte probabil, femeia are și cetățenie română, motiv pentru care autoritățile italiene, inițială, au făcut public faptul că este de naționalitate română.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un caz de șantaj a zguduit recent mediul de afaceri italian. Un manager de top al postului național de televiziune RAI, în vârstă de 66 de ani, a fost victima unei escrocherii care l-a costat peste 100.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Povestea sa cu o tânără escortă româncă de 30 de ani, pe nume Adina Manolache, arată complexitatea relațiilor în era digitală și pericolele pe care le aduce cu sine.

Deși inițial se vorbea de numai 15.000 de euro, în ultimele ore au ieșit la iveală noi detalii și se precizează că suma pe care directorul italian i-ar fi dat-o româncei cu care întreținea relații intime contra-cost, s-ar ridica la peste 100.000 de euro, informează La Repubblica.

Conform surselor, cei doi s-au cunoscut pe o platformă online pentru adulți. Primele lor întâlniri, plătite, au avut loc într-un apartament din Labaro.

Cu timpul, managerul RAI s-a îndrăgostit de Adina, iar tânăra româncă a început să-i ceară bani spunându-i tot felul de povești menite să-l înduioșeze: „Trebuie să îmi operez fiul, poți să mă ajuți cu niște bani? Mama mea este bolnavă, poți să mă ajuți?”, „Mama mea a murit, trebuie să-i plătesc înmormântarea”.

Dar cererile financiare au devenit din ce în ce mai complicate, culminând cu o schemă de șantaj sofisticată.

Adina a pretins că are legături cu mafia și că viața ei este în pericol. Pentru a-și susține poveștile, a trimis poze în care se prefăcea că este pe punctul de a fi omorâtă, cu un mesaj disperat: „Ajută-mă, te rog. Altfel, ei mă vor omorî!”.

Lucrurile au escaladat când Adina a amenințat că le va face rău animalelor de companie ale managerului italian. „Mi-a spus că, dacă nu o plătesc, îmi va omorî toate pisicile”, a declarat bărbatul pentru poliție.

Într-un act final de disperare, după ce a încercat să îi blocheze numărul, italianul a primit un mesaj de la un număr străin, avertizându-l: „Deblochează numărul Adinei sau vor fi consecințe pentru tine”.

Mesajul a fost urmat de o altă amenințare – de această dată că vor fi publicate pe rețelele de socializare toate conversațiile lor intime, punând astfel în pericol cariera bărbatului. La acel moment, managerul RAI a decis să apeleze la ajutorul poliției.

În data de 6 septembrie, în urma unui flagrant organizat de poliție, Adina Manolache a fost arestată sub acuzația de șantaj.

Investigațiile ulterioare au relevat că, în doar câteva luni, ea a reușit să obțină aproape 100.000 de euro de la victimă, în sume variind între 1.000 și 3.000 de euro. Instanţa de judecată a dispus arestarea româncei.

Distribuie acest articol