Cine sunt cei doi români răniți în urma atacului terorist de la Londra

Doi români au fost răniţi în atentatul de la Londra, soldat cu cinci morţi, între care atacatorul şi un poliţist, şi cel puţin 40 de răniţi.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a anunțat că cei doi români răniţi în atacul de la Londra sunt un cuplu de turiști. Bărbatul urma să își serbeze ziua de naștere chiar vineri.

Momentul în care Andreea Cristea a căzut în fluviul Tamisa

În momentul atacului, femeia a fost lovită de mașină pe podul Westminster şi aruncată în Tamisa. Ea a fost apoi recuperată din apă de echipajele de salvare. Partenerul acesteia are răni mai ușoare, respectiv o fractură la laba piciorului, și a fost externat.

Conform publicaţiei online Timpul, cei doi români sunt Andrei Burnaz (32 de ani) şi Andreea Cristea (31 de ani) din Constanța.

Andreea Cristea – Sursa foto: Adevărul.ro
Andrei Burnaz – Sursa foto: Adevărul.ro

 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi se aflau la Londra într-un city-break pentru a sărbători ziua de naştere a lui Andrei. Andrei este inginer de profesie, iar Andreea este arhitectă. În urma atacului din după-amiaza de miercuri, 22 martie, tânărul a fost rănit la picior, dar tânăra a fost grav rănită, fiind aruncată de pe Podul Westminster în Tamisa.

„Cei doi prieteni au plecat amândoi intr-un city break la Londra, mai ales pentru a sărbători ziua lui Andrei! Din păcate, maşina ucigaşă a intrat in plin în grupul de aproximativ 15 persoane, s-au ferit fiecare cum au putut, iar Andreea a fost pur şi simplu aruncată în Tamisa, în urma puternicului impact. Din ultimele informaţii, Andrei Burnaz e stabil, are trei degete rupte şi un picior fracturat, pus în gips. Despre Andreea, din păcate, nu avem informaţii confirmate de ieri de la ora 14.30, starea ei fiind foarte gravă. Le urăm celor doi tineri o grabnică însănătoşire şi să ajunga acasă cât mai curând!”, a scris site-ul constănţean.

„Menționăm că una dintre cele 2 persoane de cetățenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită ușor în urma incidentului, a fost externată. 

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord menține permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât și cu cetățeanul român care a fost externat. Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, menținând legătura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum și cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări„, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor de Externe.

Șapte persoane au fost arestate în urma operațiunii din noaptea de miercuri spre joi, din Birmingham, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Sky News.

Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul internaţional, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit cu maşina un grup de trecători, pe Podul Westminster din Londra, şi a înjunghiat mortal, la intrarea în curtea Parlamentului, un agent de poliţie, identificat drept Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani.