O româncă a înființat „Școala Îngrijitoarelor”, pentru femeile care pleacă la muncă în străinătate

Ocupaţia de îngrijitor de bătrâni la domiciliu presupune o sferă largă de competenţe pentru desfăşurarea activităţii de îngrijire.

Tocmai pentru a veni în ajutorul femeilor care intenționează să lucreze ca îngrijitoare de bătrâni la domiciliu, o româncă a înființat la Galați „Școala Îngrijitoarelor”, unde organizează cursuri de instruire pentru femeile care vor să lucreze ca îngrijitoare în țară și străinătate, informează Adevărul.

Snejana Suzana Raichici are 38 de ani și a fost plecată la muncă în Spania, Austria și Germania. A plecat pentru o experiență de viață în plus, a menționat ea pentru sursa citată, nu pentru că i-ar fi fost greu în România.

„Lucram într-o bijuterie și nu aveam grija zilei de mâine, dar am vrut mai mult de la mine, pentru că știam că pot”, a mărturisit ea.

Revenită în țară, a înființat „Școala Îngrijitoarelor”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Durata cursurilor este de zece săptămâni și însumează 360 de ore, dintre care 120 de ore de pregătire teoretică si 240 de ore de pregătire practică.

La absolvire, îngrijtoarele primesc o diplomă recunoscută de Ministerul Educației, care atestă că au calificarea necesară pentru a îngriji bătrâni la domiciliu, dar și o diplomă de perfecționare în comunicare în limba germană, deoarece, imediat după absolvire, cursantelor li se oferă un loc de muncă în Austria, în baza unui protocol încheiat cu autoritățile din această țară.

O româncă a înființat „Școala Îngrijitoarelor”. Sursa foto: Adevărul

În prezent sunt peste 950 de îngrijitoare instruite la școala respectivă, care îngrijesc bătrâni din Austria și Germania. În timpul pandemiei de coronavirus, îngrijitoarele de la școala Snejanei au început să ofere îngrijiri medicale la domiciliu și la Galați.

„Îngrijtoarele au oportunitatea de a lucra în ambele țări. În Austria sunt încadrate ca persoane fizice autorizate și pot sta oricât. Când simt nevoia să vină acasă, de regulă cam după o lună, lucrează și în România. Deprind astfel și experiență și câștigă bani și cât stau acasă”, a explicat Snejana Suzana Raichici.

Milioane de românce sunt plecate la muncă în străinătate, iar exodul pare că nu se va opri prea repede. Dacă în bagaj duc cu ele și anumite cunoștințe lingvistice sau despre cum își vor putea îndeplini cu succes sarcinile de serviciu, adaptarea la noul loc de muncă le va fi mult mai ușoară.

Distribuie acest articol