Româncă înșelată de un italian care se dădea drept avocat deși nu avea dreptul de a profesa

O româncă din orașul italian Torino, acuzată de rele tratamente aplicate propriei fiice, a fost înșelată de un italian care se dădea drept avocat și care a asigurat-o că o va apăra în tribunal.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, conaționala noastră ar fi suferit o pagubă în valoare de 1.850 de euro ca urmare a încrederii depuse în falsul avocat.

Faptele s-au petrecut între anii 2015 și 2016, mai scrie sursa citată, dar procesul împotriva italianului s-a încheiat abia în această dimineață de luni, 24 ianuarie 2022.

Deși nu mai avea dreptul de a practica profesia de avocat, Vincenzo Vittorio Zagami, în vârstă de 55 de ani și originar din Bari, a asistat-o în tribunal pe românca noastră, care era acuzată că i-ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale.

În timpul procesului, însă, procurorii au constatat că înregistrarea lui Zagami în Secția Specială a Avocaților Comunitari a fost revocată în 2015 și că înscrierea sa în Ordinul Avocaților de la Biroul din Nisa era „insuficientă pentru a-și putea exercita profesia în Italia.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, bărbatul italian a perceput de la româncă un comision de 1.200 de euro pentru a apăra-o în tribunal, dar și o mașinărie pentru spălat pavimentul, în valoare de 650 de euro.

Tribunalul din Torino a decis astăzi că Vincenzo Vittorio Zagami este vinovat de înșelăciune și exercitarea abuzivă a profesiei de avocat, condamnându-l astfel la un an și 6 luni de închisoare, plus o amendă de 15.000 de euro.

De asemenea, italianul va trebui să-i plătească româncei noastre o despăgubire în valoare de 10.000 de euro.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20