Româncă înșelată de un italian cu 13.000 de euro. Voia să cumpere un Audi Q3 de la el

Un bărbat italian a fost denunțat în stare de libertate zilele trecute după ce a înșelat o femeie română de 29 de ani, rezidentă în localitatea Casalmaggiore din provincia Cremona, cu suma de 13.000 de euro. Metoda folosită de italian pentru a pune la cale escrocheria este halucinantă, acesta reușind să pună pe picioare o reprezentanță auto fantomă, dar cu autoturisme adevărate expuse spre vânzare, pentru a înșela-o pe conaționala noastră.

Potrivit publicației locale Prima Cremona, totul a început când tânăra română s-a decis să cumpere un autoturism și a văzut un anunț publicat pe site-ul italian Autoscout24, specializat în vânzarea de mașini second-hand, prin care se vindea un autoturism Audi Q3. După ce a intrat în contact cu vânzătorul, care s-a prezentat ca fiind proprietarul unei reprezentanțe auto din Brescia, femeia română s-a deplasat la sediul acesteia pentru a vedea mașina. După ce a căzut de acord asupra prețului cu vânzătorul, conaționala noastră i-a semnat acestuia un cec în valoare de 3.000 de euro, reprezentând un avans pentru a putea demara procesul de vânzare-cumpărare a mașinii, iar restul sumei, 10.000 de euro, a fost plătit ulterior prin transfer bancar.

Prezentându-se, însă, la data stabilită de comun acord cu vânzătorul la reprezentanța auto pentru a-și lua mașina, românca noastră a avut parte de un șoc când a văzut că reprezentanța nu mai exista. Birourile erau goale, mobilierul dispăruse, mașinile nu mai erau expuse și nici măcar emblema firmei nu mai era prezentă. Iar vânzătorul, evident, era de negăsit la telefon, acesta devenind o fantomă, la fel ca și reprezentanța auto.

Conaționala noastră s-a prezentat imediat la carabinieri și a denunțat cele întâmplate, iar anchetatorii au reușit să-l identifice pe bărbat prin intermediul contului bancar în care i-au fost transferați cei 10.000 de euro. Acesta este un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din provincia Bergamo, dar rezident în provincia Monza e Brianza. Autoritățile nu au precizat dacă femeia română este singura victimă a escrocului sau acesta a reușit să mai înșele și alte persoane.