Româncă înșelată de o italiancă. A plătit garanție pentru a închiria o casă care nu există

Carabinierii din Cagliari, un oraș italian din provincia cu același nume situată pe insula Sardinia, au denunțat în stare de libertate o italiancă, acuzată că a înșelat o româncă cu suma de 900 de euro.

Potrivit publicației locale Sardegna Reporter, conaționala noastră a publicat, în cursul anului trecut, un anunț pe site-ul subito.it pentru a găsi un apartament de închiriat.

În urma publicării anunțului, românca, în vârstă de 33 de ani și rezidentă în localitatea Selargius din aceeași provincie, a fost contactată prin telefon de un bărbat care s-a dat drept funcționar public și care i-a propus spre închiriere o casă situată în cartierul Sant’Elia din Cagliari.

Oferta primită de româncă era irezistibilă, fiind vorba de o casă de 160 de metri pătrați, cu vedere la mare, pentru numai 450 de euro pe lună. Singura condiție: conaționala noastră trebuia să plătească o garanție în avans, care reprezenta două luni de chirie, deci 900 de euro.

Pentru a nu pierde o ocazie așa bună, românca de 33 de ani n-a stat prea mult pe gânduri, chiar dacă nu văzuse casa cu ochii ei, și a făcut un transfer bancar într-un cont indicat de bărbatul cu care a vorbit la telefon. Imediat după ce a făcut plata, însă, individul a dispărut, iar compatrioata noastră a pierdut și banii, și a rămas și fără casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La data de 14 noiembrie 2021, victima acestei înșelătorii s-a prezentat la carabinieri și a depus o plângere, indicând contul bancar în care a făcut plata și numărul de telefon de la care a fost sunată.

Oamenii legii au dat startul unei anchete atunci și au descoperit că atât contul bancar, cât și numărul de telefon, aparțin unei italience de 29 de ani, originară din Taranto. În schimb, imobilul propus spre închiriere nici măcar nu exista, au mai constatat carabinierii.

După ce au denunțat-o în stare de libertate pe femeia italiană, anchetatorii au decis să continue ancheta pentru a descoperi cine este bărbatul care a vorbit cu românca noastră la telefon și s-a dat drept funcționar public, mai precizează sursa citată.