Româncă întoarsă din străinătate după 15 ani: „Oameni de toată jena, obosiți de viață și frustrați. Mare greșeală am făcut!”

O româncă a stârnit controverse într-un grup al românilor care s-au întors definitiv acasă din străinătate după ce a împărtășit propria experiență legată de decizia de a se întoarce în România după aproape 15 ani de viață în Marea Britanie.

Relatarea sa, încărcată de sentimente mixte, a generat un val de reacții și comentarii din partea altor membri, fiecare cu propriile povești și perspective.

Românca povestește cum, după ani de succes în afaceri în Marea Britanie, decizia de a reveni în România a fost influențată de dorul de casă și de o viziune idealizată a vieții în țara natală. Cu toate acestea, realitatea cu care s-a confruntat a fost departe de așteptări.

Redăm mai jos textul postării:

„Am plecat din UK după aproape 15 ani, în care am realizat foarte multe! Două firme în afara Londrei care aduceau bani frumoși si eram foarte bine din toate punctele de vedere! Dar… casa din România mă aștepta!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ne-am întors de 4 ani, mare greșeală! E frumos în România când ești în vacanță, că nu te lovești de problemele de zi cu zi, oameni răi, profitori și triști!

Am încercat să facem și o afacere aici, eșec total, în România nu sunt bani ,doar datorii!
Ne-am descurcat pentru că în UK nu am închis firmele și aveam venit lunar stabil, darrrrr alfel era vai de noi!!

Locuim în afara orașului, copii la școală acolo, în oraș, deci navetă și cheltuieli enormous! Nu mai vorbesc de dascăli și de booling și substanțe interzise că nu are rost! Am fugit de dracu și am dat de mă-sa!

Sunt multe de spus și nu există termen de comparație între România și nicio altă țară. Nu îmi pare rău, am văzut cum e, am venit, dar nici în vacanță nu mai vreau!

Prețuri duble față de UK, oameni de toată jena, obosiți de viață și frustrați (îi înțeleg).

Nu contest, și în UK este greu pentru cei care stau câte 10-15 în casă și așteaptă la rând, la wc, ca la supermarket, doar ca să strângă un ban să se întoarca acasă.

Greșit dragilor, din punctul meu de vedere oriunde, dar nu în România… nu se va schimba nimic, niciodată!

În România ești sclav pe 500 de euro… În UK pe 2000, dar ai drepturi, ai ajutor, ai voce, ai viață, îți permiți o vacanță măcar o dată pe an!

Eu nu mă regăsesc aici nicicum! Dacă nu mai vreți UK mergeți în orice altă țară, dar nu în România!”

Comentariile adăugate la postare oferă o gamă largă de perspective, subliniind diversitatea experiențelor și percepțiilor individuale:

„Cred că postarea vine dintr-o frustrare pe care o înțeleg: oboseşti de străinătate – te apucă dorul de casă – dar vii înapoi şi în loc ca realitatea să corespundă cu melancolia frumoasă, este alta: o realitate neplăcută. Dar aşa cum ați spus şi dvs, pentru fiecare e diferit, pentru unii e bine căci aşa a fost norocul lor. E greu când eşti înstrăinat de orice loc şi nu mai ştii unde e acasă. Numai bine şi noroc!”, a transmis o persoană.

„În primul rând eșecul nu se datorează țării, ci planului prost făcut și folosirii resurselor proprii într-un mod eronat”, este de părere altcineva.

„Noi ne-am întors de 4 ani din Canada, și o duceam foarte bine acolo, joburi bune, etc.
Însă experiența noastră e total diferită, nu am venit cu pretenții acasă.. am dat fetița la școală în sat, și ne ocupăm de ea.

Avem casa plătită și cabană (cu banii strânși acolo și ce am mai făcut după), nu rate la bancă.

Am găsit oameni minunați aici în sat, electricieni, instalatori, etc.. plus producători locali, astfel încât mâncăm natural, fără chimicale (ceea ce în Vest este un lux ce nu și-l permit mulți).

Vremea aici este mult mai bună decât în Canada (și din câte aud nici în UK nu e grozavă).
Îmi pare rău de experiența dvs, dar probabil ați pornit cu așteptări greșite…”, a mai adăugat un român întors din străinătate.

Distribuie acest articol