Româncă judecată în Italia: „Mama mea e bolnavă de cancer, am furat ca să-i plătesc tratamentele”

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, a fost arestată vineri, 4 martie, de carabinierii din Mirandola (Modena), sub acuzația de furt calificat. „Am furat de nevoie. Fiul și mama mea sunt în România, iar mama mea suferă de cancer”, s-a justificat românca în instanță, conform publicației Il Resto del Carlino.

Evenimentele au avut loc cu puțin timp înainte de ora 20:00, într-un supermarket Lidl din localitate.

Românca a fost reținută de carabinieri după ce a intrat în posesia unor produse alimentare care nu reprezentau o necesitate primară. De fapt, după ce a îndepărtat eticheta cu codul de bare de pe produsele furate, tânăra a scos din magazin mai multe mezeluri și brânzeturi și, înainte de a fi oprită, ea deja ascunsese alte bunuri în interiorul mașinii.

Odată ce a fost observată de paznicii supermarketului și reținută de carabinieri, femeia s-a oferit să plătească marfa furată dar intenția ei a fost tardivă, deoarece a fost încătușată imediat pentru infracțiunea de furt calificat. A fost vorba despre produse alimentare în valoare de 560 de euro, recuperate ulterior și returnate managerului supermarketului.

În dimineață zilei de sâmbătă, 5 martie, suspecta a fost adusă în fața judecătorului pentru audiere și, după ce a spus că regretă, a explicat că tocmai a furat bunuri alimentare scumpe, doar pentru a încerca să le revândă și să trimită banii medicilor care au operat-o recent pe mama ei, în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mi-am pierdut serviciul de badantă din cauza pandemiei și câțiva prieteni m-au găzduit, pentru că nu mai aveam nimic. Domnule judecător, este adevărat: am furat, dar am făcut-o pentru că sunt într-o stare de necesitate. Fiul și mama mea sunt în România, iar mama mea suferă de cancer”, s-a justificat românca în instanță.

„Nu pot să plătesc medicii care au operat-o pe mama, așa că m-am gândit să fur și să revând niște produse alimentare, pentru a plăti cheltuielile medicale în România”, a adăugat femeia, căreia i s-a interzis să rămână în provincia Modena (Emilia-Romagna). În schimb, apărarea va încerca să o sprijine în reducerea pedepsei, datorită stării de necesitate în care se afla.