Româncă judecată în Italia pentru că a jignit un primar pe Facebook

O româncă stabilită în Italia a fost trimisă în judecată și s-a aflat la un pas de a primi o condamnare după ce l-a insultat pe primarul unei localități italiene într-un comentariu pe Facebook.

Potrivit ziarului Il Tirreno, victima româncei este Sergio Di Maio, primarul localității San Giuliano Terme din provincia Pisa, situată în Toscana. Acesta a fost aspru criticat de mai multe persoane pe rețelele de socializare după ce l-a reangajat la primăria pe care o conduce pe Antonio Logli.

Logli, devenit renumit în toată Italia deoarece este soțul Robertei Ragusa, o italiancă dispărută fără urmă în 2012, a fost concediat de la primăria din San Giugliano în urma unor controverse legate de dispariția soției sale.

Acesta a dat în judecată primăria însă și instanța a hotărât că trebuie să fie reangajat, iar primarul Sergio Di Maio nu a avut de ales decât să accepte decizia judecătorilor.

Când a făcut anunțul pe rețelele de socializare, Di Maio s-a ales nu numai cu critici, dar și cu insulte din partea a două persoane, printre care și o femeie de naționalitate română.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Îmi provoci scârbă. Tu te numești primar? Pentru ce? Pentru fotoliu? Ei bine da, cum faceți toți cu studii medii, credeți că veți schimba lumea. Nu știți nici măcar să vorbiți pentru că inteligența voastră este zero. Și să taci, pentru că am dreptate. Că..tule! («Pezzo di merda» fraza adresată de româncă în italiană – n.r.)”, a scris femeia într-un comentariu.

Primarul nu a stat pe gânduri și a depus plângere împotriva româncei pentru defăimare, iar anchetatorii au identificat-o pe aceasta ca fiind Cornelia Dobrițoiu, în vârstă de 55 de ani, rezidentă în localitatea italiană Piombino, provincia Livorno din Toscana.

Cu ajutorul unui avocat, Cornelia a reușit să scape de o condamnare, dar va trebui să desfășoare muncă de voluntariat în folosul comunității în schimb. În plus, românca și-a cerut scuze de la primarul Di Maio pentru insultele adresate, în cursul ședinței de judecată desfășurată miercuri, 8 iunie 2022, la Tribunalul de la Pisa.