Româncă moartă în Italia după 6 zile de agonie la spital. Doi copii au rămas fără mamă

După șase zile și șase nopți de luptă pentru supraviețuire, românca Lavinia Amalia Mitrea, rezidentă la Gemona, a decedat la spitalul din Udine. În vârstă de doar 39 de ani, femeia a fost lovită de o mașină miercurea trecută, pe 3 noiembrie, în timp ce traversa strada în localitatea Martignacco, aparținând provinciei Udine, din regiunea Friuli-Venezia Giulia.

Considerată încă de la început deosebit de gravă, starea sa în urma tragicului accident nu s-a ameliorat, în ciuda eforturilor personalului medical al spitalului din Udine, acolo unde femeia a fost transportată de urgență.

În această dimineață, de marți, 9 noiembrie, a sosit trista veste a decesului. Organele sale au fost donate în scopul salvării altor oameni aflați în suferință. Organele au fost prelevate conform dorinței sale de când era în viață, precum și în urma acordului dat de membrii familiei.

Decesul a fost constatat la primele ore ale dimineții, românca lăsându-și soțul, Emmanuele Grimaldi, lucrător sanitar la același spital în care românca noastră a murit, extrem de îndurerat, la fel ca și cei doi copii, în vârstă de 14 și 3 ani. Lavinia Amalia Mitrea locuia de ceva vreme la Gemona, împreună cu familia, după câțiva ani petrecuți în localitatea Ampezzo, din regiunea Carnia.

Moartea prematură a conaționalei noastre a cauzat comunității din Gemona o tristețe profundă. „Regretăm enorm de mult această tragedie! Administrația și întreaga comunitate sunt alături de soțul ei, de copiii ei frumoși și de toate rudele sale”, a declarat Roberto Revelant.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii investighează și acum accidentul: Lavinia Amalia Mitrea tocmai ieșise dintr-o parcare și se îndrepta spre una dintre activitățile comerciale de pe cealaltă parte a carosabilului când, din motive încă în curs de elucidare, a fost lovită de o mașină condusă de o altă femeie ce locuiește în zonă. Aceasta a oprit imediat pentru a-i acorda primul ajutor și a sunat la salvare, dar rănile grave suferite de românca noastră i-au provocat în cele din urmă decesul.