Româncă moartă în Italia după o lungă și grea suferință. Copiii fac un apel la oamenii cu suflet bun

În timp ce toată lumea se pregătește să întâmpine Sărbătorile de Paști cu bucurie și îndestulare, doi tineri români se pregătesc să își înmormânteze mama care ani la rând a lucrat în Italia, la Roma, până s-a îmbolnăvit de o boală necruțătoare. Minodora Roman a murit miercuri, 28 aprilie, la numai 50 de ani, departe de casă și de meleagurile natale. Pentru repatrierea trupului neînsuflețit s-a inițiat o strângere de fonduri.

Minodora era din orașul Drăgănești-Olt și a venit în Italia cu 4 ani în urmă, unde a lucrat ca „badantă”, apoi la o spălătorie/curățătorie și la curățenie cu ora. O femeie vrednică, harnică și destoinică, în putere și cu o sănătate de fier.

Sau cel puțin așa părea, până în luna februarie a anului 2019, când a descoperit că are cancer la rinichi. O boală nemiloasă cu care Minodora s-a luptat mai bine de doi ani de zile, o perioadă cu tratamente tip chimioterapie și radioterapie care i-au slăbit corpul până la epuizare. Cancerul s-a extins la plămâni și Minodora a devenit dependentă de oxigen, iar medicii, în cele din urmă, nu au mai putut face nimic pentru ea.

A murit miercuri, pe seară, la Spitalul San Camillo din Roma. Alături de ea l-a avut pe fiul ei, iar acasă o mai așteaptă o fiică. „Fratele meu a stat lângă mama până în ultima secundă”, ne-a spus Oana, fiica sa, aflată în România.

Tratamentele femeii din ultimii doi ani și faptul că nu a mai putut lucra ca înainte i-au epuizat banii economisiți, iar acum, cei doi copii ai săi nu au posibilitatea materială de a duce în țară trupul mamei lor. „Mă gândesc că sunt și oameni ce vor înțelege povestea noastră, mulțumesc anticipat tuturor celor cu suflet bun!”, a transmis fata femeii decedate. De repatrierea trupului neînsuflețit se va ocupa Alina Cărăbuș, de la „Onoranze Funebri Alina”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Persoanele care doresc și au posibilitatea să doneze o pot face în Italia pe următorul card postpay:

  • numărul 5333 1710 4620 5940;
  • data de valabilitate: 04/22;
  • pe numele Vasilica Tudorel, cod fiscal: VSLTRL78A08Z129H.

De asemenea, se mai poate dona în contul ron: RO37CECEB00008RON1215645.

Distribuie acest articol