Româncă moartă în Italia în urma unei boli crunte. „Fără Angela va fi totul mai greu pentru noi toți!”

O femeie de naționalitate română, stabilită în Italia de mulți ani, a murit răpusă de o boală cruntă și a lăsat un gol enorm în viețile celor dragi, dar și ale tuturor celor care au cunoscut-o de aproape.

Angela Totu a murit miercuri, 27 aprilie 2022, la vârsta de 65 de ani, iar slujba de înmormântare va avea loc în această după-amiază, la ora 14:30, la biserica din cătunul Strettoia, situat în localitatea Pietrasanta, provincia Luca din Toscana, conform celor relatate de ziarul Il Tirreno.

Angela Totu, răpusă de o cruntă boală la vârsta de 65 de ani. Foto: La Nazione

Conaționala noastră era măritată cu un bărbat italian, Roberto, și lasă în urma sa, de asemenea, și doi fii: Alessandro și Leonardo.

Angela se ocupa de foarte mulți ani cu îngrijirea bisericii din cătunul Strettoia și era foarte cunoscută și apreciată de toți localnicii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Preotul italian don Roberto Buratti își amintește de ea astfel: „În acești ultimi 12 ani a fost Angela cea care a ținut biserica în picioare prin munca ei. Și chiar și înainte să ajung eu i-a asigurat același ajutor și lui don Oscar. O leoaică autentică era Angela: generoasă, disponibilă să-și ofere ajutorul pentru orice lucru cât de mare sau mic, pentru binele satului, al bisericii noastre.”

„Știa să brodeze, fiindcă avea o abilitate manuală rară și un talent incredibil, la fel cum știa să repare și încuietoarea unei uși. Moartea ei este o pierdere foarte dureroasă pentru Strettoia, dar lasă cu adevărat un gol pentru că Angela era acolo mereu pentru toți”, a mai spus preotul.

„Nu se limita doar la a menține biserica curată, la organizarea treburilor, la a înfrumuseța ambientul, a broda, a repara, nu. Ea mergea mult mai departe, încerca să înțeleagă exigențele persoanelor, să le ajute. Fără Angela va totul mai greu pentru noi toți!”, a ținut să mai precizeze preotul italian.

Potrivit celor amintite de don Roberto, românca noastră nu a încetat să lupte niciodată împotriva bolii de care suferea, chiar dacă o făcea să sufere foarte mult.

„Cu toate acestea, a ținut totul în sinea ei, până în ultima clipă. Și acest fapt ne face să înțelegem cât era de valoroasă: pentru ea, ceilalți erau mereu mai importanți”, a conchis preotul.

@rotalianul