Româncă moartă în Italia, la numai 29 de ani. Ambulanța a sosit după trei ore, dar autoritățile consideră că nimeni nu este vinovat

La un an și jumătate după tragicul eveniment care a dus la decesul româncei Paula Onofrei, în vârstă de 29 de ani, familia acesteia se confruntă cu o nouă provocare.

Paula a murit pe 23 iulie 2022, în urma unui șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat, după ce a așteptat aproape trei ore sosirea unei ambulanțe la domiciliul din cartierul Casalotti, de la periferia Romei.

Autoritățile intenționează să arhiveze cazul, considerând că nimeni nu e răspunzător

photo_2024-01-26_12-17-15
Paula Onofrei

În acea zi fatidică, Paula și sora ei, Rebecca, se aflau singure acasă, părinții lor fiind în România.

Rebecca, care avea doar 20 de ani la momentul incidentului, a fost martora suferinței surorii sale și a efectuat patru apeluri disperate către serviciile de urgență. Ambulanța a sosite abia după trei ore de la primul apel.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda insistențelor ei, ajutorul medical a sosit prea târziu, Paula fiind declarată decedată la ora 17:14, la scurt timp după sosirea paramedicilor.

În dimineața de sâmbătă, 23 iulie, Paula i-a spus surorii sale, Rebecca Onofrei: „Nu-mi mai simt deloc mâinile și picioarele”, iar sora sa a sunat atunci la 118. Operatorul i-a răspuns că trimite imediat o ambulanță, dar timpul a trecut și salvarea n-a mai sosit.

Aproximativ o oră mai târziu, la 14:13, sora Paulei a sunat din nou. „Nici limba nu și-o mai simte, trimiteți o ambulanță vă rog!”. Dar nici de această dată la adresa familiei Onofrei nu a ajuns nicio echipă medicală și a fost nevoie ca Rebecca să sune din nou, la ora 14:57, când situația era deja una dramatică: „Îmi pare rău, e a treia oară când vă sun, sora mea nu mai vede și corpul ei se învinețește”.

Dar cum salvarea nu mai ajungea nici de această dată, la 15:29 a sunat pentru a patra oară la 118: „Ce naiba faceți, sora mea se simte foarte rău!”

O ambulanță a plecat atunci de la dispeceratul din cartierul Prima Porta și a ajuns în 11 minute, la ora 15:40. Medicii au încercat să o resusciteze și să o mențină cât mai mult în viață, dar la ora 17:14 au fost nevoiți să constate decesul tinerei.

Avocatul familiei Onofrei, Aurelio Padovani, subliniază faptul că nimeni nu a informat-o pe Rebecca despre lipsa disponibilității ambulanțelor.

Procurorul Attilio Pisani a solicitat recent arhivarea cazului, argumentând absența unor conduite profesionale greșite care să fi contribuit la decesul Paulei.

Această decizie a fost primită cu indignare de către familia Onofrei. Artemiza, mama Paulei, se întreabă cum pot fi atât de siguri anchetatorii că fiica ei nu ar fi putut fi salvată printr-o intervenție promptă, având în vedere că spitalul se afla destul de aproape de domiciliul în care Paula și-a dat ultima suflare.

- Continuarea după publicitate -

În opoziția formulată împotriva deciziei de arhivare, familia Onofrei, prin avocatul lor, a ridicat câteva întrebări esențiale:

De ce nu a fost informată Rebecca despre imposibilitatea sosirii rapide a unei ambulanțe? Unde se aflau ambulanțele în acea zi și de ce nu au ajuns mai devreme la domiciliul familiei Onofrei? În plus, familia contestă lipsa oricărui exemplu sau precedent clinic care să susțină teza procuraturii, conform căreia Paula nu ar fi putut fi salvată.

@rotalianul