Românca moartă în Italia, sub zăpadă, a plecat pe ultimul său drum spre casă. „Ce final trist…”

În dimineața zilei de marți, 31 ianuarie, sicriul cu trupul neînsuflețit al româncei Mirela Cristiana Gogu, în vârstă de 50 de ani, care locuia în localitatea Cocchiola, din Badia Tedalda, provincia Arezzo, a plecat spre România, relatează La Nazione.

După 20 de ani petrecuți în Italia, conaționala noastră se întoarce acasă, pe ultimul său drum. Cazul Cristianei a fost intens mediatizat de presa italiană, iar pe rețelele de socializare numeroase persoanei și-au exprimat regretul pentru ce i s-a întâmplat. „Ce final trist…” a concluzionat cineva.

Corpul fără viață al conaționalei noastre a rămas până ieri la morga spitalului Valtiberina din Sansepolcro, cu două ore de expunere între orele 15:00 și 17:00, când cunoscuții Cristianei au putut să-i aducă un ultim omagiu. O inițiativă dorită de preotul paroh din Badia, împreună cu câțiva prieteni ai femeii. Sicriul a fost apoi închis și acum este în drum spre București, unde va avea loc ceremonia de înmormântare.

Mirela Cristiana Gogu era o mare iubitoare de animale și se ocupa cu dresajul și creșterea câinilor de rasă Ciobănesc mioritic. În urma unui trecut plin de dificultăți, ea a decis să se retragă în munți și să locuiască într-o casă de lemn de lângă pensiunea Oasi Cocchiola, situată într-o zonă care, pe timp de vară, este superbă, dar iarna este complet izolată din cauza ninsorilor.

Mirela Cristiana Gogu

Luni, 23 ianuarie, a plecat cu autobuzul la Sansepolcro să facă niște cumpărături, atât pentru ea, cât și pentru câinii săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ninsorile abundente din acele zile, viscolul și frigul au făcut întoarcerea Cristianei imposibilă. I s-a făcut rău în timp ce era pe drumul spre casă, cu sacul cu mâncare pentru câini sub braț și cu o sacoșă cu alte cumpărături în mână. Nu a avut cui cere ajutor și a murit înghețată, la doar câteva zeci de metri de casa în care locuia.

A fost găsită fără viață, sub zăpadă, împreună cu trei dintre cei 13 câini ai săi, care nu și-au părăsit la greu stăpâna. Femeia a decedat în urma unui infarct, cel mai probabil în după amiaza zilei de 23 ianuarie. Descoperirea trupului a avut loc abia două zile mai târziu, pe 25 ianuarie, de către niște oameni care curățau potecile.

După moartea conaționalei noastre, edilul localității Badia Tedalda, Alberto Santucci, a întreprins demersuri pentru a pune în siguranță toate animalele pe care Cristiana le-a îngrijit și pentru a căror adoptare sunt deja solicitări din partea mai multor persoane.

Zece câini din rasa Ciobănesc mioritic o așteptau acasă, dintre care patru sunt cățeluși. Doi câini au fost găsiți decedați de salvatorii ajunși la fața locului, în interiorul boxelor în care erau închiși.

Operațiunile de recuperare a câinilor

Conform procedurii, moștenitoarea de drept a câinilor este mama Cristianei, dar femeia, contactată de autoritățile italiene, a transmis renunțarea formală de a prelua câinii. Prin urmare, aceștia au fost încredințați Primăriei din Badia Tedalda.

Cine vrea să adopte este rugat să sune la numărul de telefon 0575/714020.