Româncă moartă în străinătate la numai 32 de ani. S-a aruncat de la balcon sub ochii copiilor

O tragedie de proporții a avut loc sâmbătă seara, 18 mai, în Pradejón, o localitate din provincia spaniolă La Rioja, unde o tânără româncă de 32 de ani și-a pierdut viața după ce s-a aruncat de la etajul apartamentului în care locuia.

Incidentul a avut loc între orele 20.30 și 20.45, în timp ce femeia se afla în apartament cu cei doi copii ai săi: un băiat de 8 ani și o fetiță de 12 ani.

photo_2024-05-21_19-47-48
Tânăra româncă moartă în Spania. Sursa foto: captură video Observator

Potrivit martorilor, fata a încercat cu disperare să își salveze mama, trăgând-o de la fereastră, dar eforturile ei au fost zadarnice, informează Observator.

Conform autorităților locale, femeia ar fi primit un apel telefonic înainte de a comite gestul fatal. Dispozitivul a fost ridicat de anchetatori pentru a determina motivele exacte care au condus la această tragedie.

Se investighează cu atenție contextul conversației telefonice și posibilele cauze psihologice sau sociale care au dus la acest deznodământ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românca locuia în Spania de aproximativ 15 ani și era divorțată. Ea își creștea singură cei doi copii și, conform informațiilor furnizate de autorități, făcea parte dintr-un sistem de protecție destinat victimelor violenței domestice.

Este posibil ca aceasta să fi avut un trecut marcat de abuzuri, ceea ce ar putea explica, parțial, actul disperat.

La fața locului s-au deplasat imediat forțele de ordine și detașamentele de urgență, precum și o echipă de psihologi care a acordat asistență celor doi copii rămași fără mamă.

În prezent, autoritățile spaniole desfășoară o anchetă amănunțită pentru a stabili cu exactitate circumstanțele evenimentului.

Copiii tinerei decedate au fost preluați de serviciile sociale din Spania, care vor asigura protecția și sprijinul necesar în aceste momente dificile.