Româncă moartă într-o gelaterie din Italia după ce a confundat ușa unei magazii cu a toaletei. Soțul cere 400.000 de euro despăgubire

Proprietarele unei gelaterii din orașul italian Rimini, provincia cu același nume situată în Emilia-Romagna, au fost trimise în judecată pentru omor din culpă după ce o femeie româncă a murit în localul lor, informează ziarul Il Resto del Carlino.

Potrivit sursei citate, conaționala noastră voia să folosească toaleta gelateriei, dar a greșit ușa și a ajuns într-o magazie întunecată care ducea la etajul inferior, iar după primul pas făcut a căzut pe scări și a murit.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 23:00, la data de 15 iunie 2018, iar Parchetul din Rimini a deschis imediat o anchetă care a durat aproape 4 ani.

Cu toate acestea, cele două femei care dețin gelateria, situată pe viale Regina Elena, au fost puse sub acuzație de procuror abia în luna octombrie 2020, cerând tribunalului să fie judecate pentru omor din culpă.

Judecătorul pentru audiențe preliminarii, Benedetta Vitolo, de la Tribunalul din Rimini, a decis abia zilele trecute însă să le trimită pe proprietare în judecată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acestea vor trebui să răspundă pentru faptul că ușile nu erau semnalizate corespunzător și nu au fost implementate anumite măsuri de siguranță în local, care ar fi dus la evitarea unei astfel de tragedii.

Avocatul inculpatelor, pe de altă parte, susține că semnalizările erau corespunzătoare, iar moartea româncei a fost o tragică fatalitate și nu vina clientelor sale.

Soțul româncei s-a constituit parte civilă în cadrul procesului, asistat de avocatul Cristiano Basile, și a cerut o despăgubire în valoare de 400.000 de euro, mai precizează sursa citată.