O româncă a murit congelată în Italia pe un drum de munte împreună cu câinii săi

O femeie de naționalitate română și care locuia într-o casă de lemn situată într-o zonă izolată de munte de lângă localitatea Badia Tedalda, provincia Arezzo din Toscana, a fost găsită fără viață, sub zăpadă, împreună cu trei dintre cei 11 câini ai săi.

Trupul femeii a fost găsit congelat, la fel ca cele ale câinilor săi, dar investigațiile inițiale arată că decesul ar fi fost provocat de un infarct.

Cristiana Gogu avea 55 de ani și era dresoare de câini de profesie, fiind specializată pe dresarea celor din rasa Ciobănesc Mioritic din Carpați, relatează ziarul Corriere della Sera.

Cristiana Gugu, 55 de ani, găsită moartă pe un drum de munte în Italia împreună cu trei dintre câinii săi. Foto: www.arezzonotizie.it

În urma unui trecut plin de greutăți, ea a decis să se retragă în munți și să locuiască într-o casă de lemn de lângă pensiunea Oasi Cocchiola, situată într-o zonă care, pe timp de vară, este superbă, dar pe iarna este complet izolată din cauza ninsorilor.

Cea care a tras semnalul de alarmă inițial a fost mama Cristianei, care nu reușea să mai intre în contact cu ea de câteva zile și a cerut ajutorul carabinierilor din Badia Tedalda.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Militarii au deschis imediat o anchetă și au aflat că românca noastră a fost văzută ultima oară în cursul zilei de marți, 24 ianuarie 2023, când a coborât dintr-un autobuz, în zona Svolta del Podere, după ce a fost la magazin pentru a cumpăra mâncare pentru câini.

De acolo, ea a încercat să ajungă pe jos acasă, iar pe drum a fost întâmpinată de trei dintre câinii săi.

În timp ce urca spre pensiunea în care locuia însă, Cristiana a început să se simtă rău, foarte probabil din cauza frigului și a efortului fizic depus, iar ulterior s-a prăbușit la pământ.

Probabil viața sa ar fi putut fi salvată, dacă condițiile meteorologice nu erau atât de severe, dar frigul și zăpadă cu siguranță au făcut în așa fel încât ea să fie găsită abia miercuri, 25 ianuarie.

Asta deoarece trupul ei a fost găsit congelat și îngropat sub circa un metru de zăpadă, la fel ca și corpurile celor trei câini care se aflau cu ea, precizează ziarul italian.

Procuroarea Julia Maggiore, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Arezzo, nu a dat dispoziții să fie efectuată autopsia și a dat undă verde înmormântării româncei noastre, care cel mai probabil va fi repatriată în România, potrivit sursei citate.

„Cu tristețe in suflet, aduc la cunostința iubitorilor de Mioritic trecerea în neființă a Cristianei Gogu, singura crescătoare de Mioritic cu canisa înregistrată în Italia, rasă pe care a iubit-o enorm și pentru care a sacrificat totul. Drum lin între stele, Cristiana! Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris Simona Mirescu pe Facebook.

Distribuie acest articol