O româncă a născut la bordul unui avion care zbura spre România. Aterizare de urgență pe aeroportul din Praga

O femeie de naționalitate română a născut la bordul unui avion care se îndrepta spre România în cursul nopții de joi spre vineri, 30 decembrie 2022, relatează publicația Europe Cities.

Avionul a decolat în seara zilei de ieri de pe aeroportul din Birmingham, Marea Britanie, și urma să aterizeze după câteva ore pe aeroportul din București.

În jurul orei 1:00 din această noapte însă, aeroportul Ruzyne din Praga, Cehia, a primit o informație cu privire la o deviere a zborului respectiv din cauza unei nașteri la bord.

Câteva minute mai târziu, paramedicii de la serviciul de urgență de pe aeroport aveau în brațe un nou-născut și constatau că starea sa de sănătate și a mamei sale este bună.

Petra Homolov și micuțul nostru conațional născut în avion. Foto: ascr.cz
Angajată a serviciului de urgență de pe aeroportul din Praga cu bebelușul român. Foto: ascr.cz

„Când vrei să te naști, de multe ori este «aici și acum». Pofta de viață a fost uriașă, iar faptul că se afla la 10 km deasupra solului, când astfel de lucruri se petrec de obicei în spatele zidurilor maternităților, nu l-a interesat pe eroul acestei povești”, a declarat Petra Homolová, de la Serviciul de Salvare al Asociației Samaritenilor din Republica Cehă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Petra Homolová împreună cu micuțul nostru conațional născut în avion. Foto: ascr.cz

„La exact ora locală 1:10 a.m. am primit pe aeroportul Václav Havel din Praga un pasager de 47 cm înălțime și 2 744 grame, care a vizitat pe neașteptate Republica Cehă fără pașaport, iar ulterior și spitalul Motol, unde se află internat după ce a fost transportat de echipajul nostru, sănătos și fără complicații vizibile”, a mai adăugat Homolová.

Informația a fost confirmată pe Twitter și de directorul aeroportului din Praga, Jiří Pos, care a declarat:

„O barză a zburat la noi, pe aeroportul din Praga, în cursul nopții trecute. Un avion care se îndrepta spre București a aterizat în deplină siguranță, iar la bordul său a avut loc nașterea. Sunt bucuros că atât mama, cât și copilul, sunt bine și le doresc multă sănătate.”

Avionul și-a reluat apoi cursa spre București la ora locală 02:17, a mai precizat Homolová. Bebelușul și mămica sa în schimb, despre care femeia cehă a spus că este originară din România, au rămas internați în spitalul Motol pentru ulterioare îngrijiri medicale.