Românca numită în Italia „badanta diabolică” a înșelat un bărbat cu 26.000 de euro. Condamnată din nou la închisoare

Cleopatra Valentina Vasile, o româncă în vârstă de 49 de ani, cunoscută în presa italiană ca „badanta diabolică”, a fost condamnată din nou, de această dată la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni de închisoare. Ea a sedus un bărbat invalid și l-a înșelat cu 26.000 de euro.

Românca, rezidentă în Genova de la vârsta de 18 ani, a umplut în ultimii ani paginile de cronică negră ale ziarelor din nordul Italiei cu faptele sale legate de activități de înșelăciune și șantaj.

În cazul pentru care a fost condamnată recent, ea a fost acuzată că a sedus în 2018 un bărbat invalid pe care l-a întâlnit pe un site de matrimoniale unde ea folosea pseudonimul „Divina Signora”.

Prin manipulare și sub promisiunea că își vor petrece viața împreună, l-a convins să-i transfere o sumă totală de 26.000 de euro, reprezentând toate economiile bărbatului care suferea de tetrapareză spastică.

Acest incident se încadrează în fenomenul „romantic scams”, adică trucuri sentimentale care exploatează vulnerabilitățile victimelor prin manipulare emoțională. Aceste tipuri de fraude au devenit tot mai frecvente în Italia, mulți oameni suferind pierderi financiare semnificative.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De-a lungul procesului, Cleopatra Valentina Vasile nu a arătat niciun semn de regret sau intenție de a restitui banii.

Românca a acumulat condamnări care totalizează 6 ani și o lună de închisoare.

Primele acuzații de fraudă împotriva ei datează din 2009, iar de atunci, a urmat o serie de alte acuzații, inclusiv pentru rănirea unui inginer genovez în 2012.

Inginerul respectiv o angajase pentru a avea grijă de mama sa în vârstă.

În timpul unei discuții în care angajatorul i-a reproșat româncei că i-a furat, prin înșelăciune, o sumă de aproximativ 3.000 de euro, ea l-a mușcat de mai multe ori de mână, provocându-i răni care au necesitat șapte zile de îngrijiri pentru a se vindeca.

În același an, în timpul unei vacanțe în Frabosa Soprana, provincia Cuneo, ea a înșelat mai multe femei în vârstă, furându-le obiecte de valoare.

În anii următori au urmat mai multe plângeri pentru infracțiuni de diverse tipuri, în principal escrocherii și șantaje împotriva persoanelor în vârstă. Românca agăţa bătrâni singuri, apoi îi şantaja cu fotografii compromiţătoare

Pentru acest gen de infracțiune a primit o altă condamnare în 2020, când Tribunalul din Verona a condamnat-o la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru șantajarea unui pensionar, după ce l-a fotografiat în ipostaze compromițătoare.

Curtea de Apel din Veneția a confirmat această sentință în martie anul trecut, iar în februarie anul acesta Curtea de Casație a respins recursul ei, făcând condamnarea definitivă. Femeia se află de atunci în închisoare.